Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una moció sobre el reconeixement de les entitats relacionades amb la Setmana Santa de Mataró

Escoltar

El Ple aprova una moció sobre el reconeixement de les entitats relacionades amb la Setmana Santa de Mataró

L’Ajuntament, en la sessió plenària del mes de juny, va aprovar la moció presentada pels grups municipals del PPC, PSC, ICV-EUiA i ERC sobre el reconeixement de les entitats relacionades amb la Setmana Santa mataronina i perquè l’Ajuntament en faci promoció. La moció es va aprovar amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, CiU, PPC, ICV-EUiA i ERC i el vot negatiu de la CUP.


 

La moció íntegra és la següent:

 

“Fa més de dues dècades que a la nostra ciutat es va revifar l’esperit de les Confraries i Germandats de Setmana Santa, el que en el seu dia va ésser una activitat únicament processional ha anat creixent, desenvolupant-se, consolidant-se i ampliant-se fins a esdevenir una de les fites més importants de les que es realitzen a Mataró pel nombre de persones que congreguen i el seguiment del que gaudeixen.

 

A l’actualitat, les Confraries i Germandats a través de la Comissió de la Setmana Santa han consolidat un programa d’actes que va molt més enllà del que varen presentar als seus inicis, ocupant tota una setmana amb actes multitudinaris que a més d’atreure a molts mataronins i mataronines vénen a seguir persones de fora de la nostra ciutat.

 

Els actes als quals fem menció i que tots vostès coneixen no són ni més ni menys que el reflex d’una vida social riquíssima a la qual participen molts dels confrares i que té lloc a les cases de les diferents Confraries. Aquesta intensa vida social a la que ens referim es desenvolupa al llarg de l’any i en la nostra modesta opinió mereix el reconeixement i el recolzament de la societat mataronina representada pel seu Ajuntament

 

L’Ajuntament de Mataró està treballant conjuntament amb la Comissió de la Setmana Santa la celebració al 2011 del V Congrés de Germandats, Congregacions i Confraries de Setmana Santa de Catalunya, Balears i Sud de França. Aquesta serà una gran fita per a totes i cadascuna de les Germandats de la ciutat així com per l’Ajuntament de Mataró en tant en quant serem el centre de les entitats relacionades amb aquest món.



En l’agenda de la promoció de ciutat, els actes de la Setmana Santa Mataronina esdevenen un atractiu de primer ordre per a Mataró que posseeix els valors d’un clar recurs turístic i d’atracció de visitants a la nostra ciutat, tant pel fet que representa un esdeveniment arrelat a la tradició de la ciutat com per la seva singularitat i espectacularitat.

És per tot el que hem exposat que proposem el següent:

 

1.      L’Ajuntament de Mataró conjuntament amb la Comissió de la Setmana Santa de Mataró aprofundirà la seva col·laboració a l’hora d’establir el conveni anual sobre les necessitats de les Germandats per tal de detectar i arranjar les possibles mancances que tenen aquestes entitats en el desenvolupament de les seves activitats.

 

2.      En el marc de la oromoció de la ciutat, es portaran a terme més i més intensives, campanyes de promoció de la Setmana Santa a Mataró, destacant la tasca que duen a terme les diferents Germandats representades per la Comissió de la Setmana Santa de Mataró.

 

3.      L’Ajuntament de Mataró, a través de l’IMPEM, i d’acord amb la Comissió de la Setmana Santa de Mataró farà promoció dels actes de la Setmana Santa de Mataró des dels dies previs a la celebració d’aquests actes fins a la finalització dels mateixos a la plana web de l’Ajuntament de Mataró, on els visitants puguin consultar horaris i recorreguts, conèixer la història de les diferents Germandats i Confraries i descarregar-se fotografies de les processons i/o activitats que celebren”.