Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Cantània reuneix 600 alumnes de primària al Teatre Monumental

Escoltar

El projecte Cantània reuneix 600 alumnes de primària al Teatre Monumental

Faran tres concerts i cantaran “Arion i el dofí” dirigida per Josep Prats

El projecte Cantània, una iniciativa de L’Auditori, celebra enguany el seu desè aniversari amb  tres concerts al Teatre Monumental en els quals hi participaran 600 alumnes que cantaran “Arion i el dofí”. Els concerts es faran el 23 i 24 de maig.


 

L’obra es va estrenar el 4 de maig a L’Auditori de Barcelona i es faran 40 concerts a tot Catalunya, un a Madrid i un altre a Salamanca, amb la participació d’uns 20.000 nens i nenes. Mataró fa 5 anys que forma part d’aquest projecte.

 

“Arion i el dofí” és una composició musical d’Albert Guinovart i lletra de David Nel·lo dirigida a Mataró per Josep Prats. La peça serà cantada per 600 alumnes de 5è i 6è de primària de 16 escoles diferents, 14 de Mataró i 2 d’Argentona.

 

Les escoles participants són els CEIPs Vista Alegre, Anxaneta, Cirera, Angeleta Ferrer, Cor de Maria, Germanes Bertomeu, Camí del Mig, Àngela Bransuela, Mare de Déu de Lourdes, Tomàs Viñas, Torre Llauder, Salesians Sant Antoni de Pàdua, Josep Montserrat, Josep Manuel Peramàs. I les dues d’Argentona són els CEIPs Les Fonts i Bernat de Riudemeia.

 

Els concerts seran el dissabte 23 de maig a les 18 h i el diumenge 24 a les 12 h i a les 18 h. Les entrades tenen un preu de 4’5 € i es poden aconseguir a les oficines de l’IMAC, a través del Servei Tel-Entrada o bé des d’una hora abans a la taquilla del Teatre Monumental.

 

“Arion i el dofí” trasllada a la Grècia antiga la història d’un gran poeta de la mediterrània que troba en uns dofins la millor manera de sortir d’un mal tràngol.

 

 

Què és Cantània?

 

Cantània és una activitat amb diferents fases d’actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat a la seva aula i concerts finals interpretats per l’alumnat inscrit. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de l’organització com des de l’escola. L’objectiu és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l’acte, es converteixi en una vivència musical important i inoblidable per a tots.

 

Aquesta iniciativa dóna l’oportunitat als joves de trepitjar per una vegada l’escenari del teatre acompanyats de músics professionals. També serveix als alumnes per intercanviar impressions amb companys d’altres escoles que també han treballat aquesta cantata durant tot el curs.