Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei de Manteniment arranja la jardineria del carrer de Bèlgica i de 4 passatges de l’entorn de la plaça d’Itàlia

Escoltar

El Servei de Manteniment arranja la jardineria del carrer de Bèlgica i de 4 passatges de l’entorn de la plaça d’Itàlia

Un bordó d’acer contindrà els parterres per evitar esllavissades

La Secció de Jardineria del Servei de Manteniment de l’Ajuntament ha començat aquesta setmana els treballs per arranjar la jardineria del carrer de Bèlgica i de diferents passatges de vianants que es troben situats a l’entorn de la plaça d’Itàlia. L’objectiu és estabilitzar les terres i la jardineria dels parterres d’aquests passatges.

 

En concret, l’àmbit d’actuació és el carrer de Bèlgica; el passatge que uneix la plaça d’Itàlia i el nou pavelló esportiu del carrer d’Euskadi; i tres passatges més situats entre els carrers d’Alemanya i de Dinamarca. Es tracta de passatges d’urbanització molt similar, amb escales i replans pavimentats i amb zones enjardinades amb gespa als laterals i a la part central.

 

Les obres que s’estan realitzant preveuen mantenir la gespa només als parterres centrals. Als parterres laterals es canviarà la gespa per triturat de poda, amb la col·locació d’una malla geotextil per evitar el creixement de males herbes.

 

Per evitar les petites esllavissades de terra a la via pública, es col·locarà un bordó d’acer corten de 15 centímetres d’alçada als parterres laterals com a element de contenció. També s’hi afegirà un paviment de llambordes granítiques recuperades als inicis de cada tram dels passatges.

 

S’eliminaran alguns xiprers, que s’han fet molt grans i són difícils de mantenir, i es reforçarà la planta arbustiva existent amb més baladres o altres plantes com el romaní. Als tres passatges més petits els xiprers es substituiran per cirerers d’arboç.

 

Les obres han estat adjudicades a Jardineria J. Buch per un import de 73.914,38 € (IVA inclòs). Es preveu que les obres tinguin una durada de 3 mesos.