Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes del CEIP Camí del Mig fomenten la donació de sang entre els veïns de Pla d’en Boet

Escoltar

Els alumnes del CEIP Camí del Mig fomenten la donació de sang entre els veïns de Pla d’en Boet

Es farà una jornada de donació al centre escolar el divendres 30 de gener

Els alumnes del CEIP Camí del Mig estan desenvolupant una campanya de sensibilització entre els veïns del Pla d’en Boet per fomentar les donacions de sang. La iniciativa, que compta amb el suport de l’Institut Municipal d’Educació (IME), té una doble finalitat: per una banda desenvolupar una experiència d’aprenentatge servei, que permeti als alumnes veure que les coses que aprenen a l’escola es tradueixen en un servei real a la comunitat; i per l’altra atendre a les necessitats detectades pel Banc de Sang i Teixits d’incrementar les donacions a aquesta zona de Mataró.


 A l’experiència participen activament tots els alumnes del centre educatiu, des de P3 fins a 6è de primària. Els escolars han hagut de treballar prèviament tot un seguit d’aprenentatges, especialment científico-mèdics, de llengua catalana, plàstica i habilitats comunicatives.

 

Els alumnes de 6è curs s’han encarregat, en una primera fase, de fer la formació a la resta dels alumnes de l’escola sobre com desenvolupar la campanya de sensibilització. Aquesta setmana, els escolars ha començat a visitar en grups els establiments comercials i equipaments del barri per conscienciar els veïns sobre la necessitat de donar sang, i informar-los que el proper divendres, 30 de gener, es farà una jornada de donació al CEIP Camí del Mig.

 

Per desenvolupar aquesta iniciativa d’aprenentatge servei, el centre escolar ha treballat conjuntament amb l’IME, el Banc de Sang i Teixits, el Grup de Recerca en Educació Moral de la Universitat de Barcelona (UB), el Centre Promotor d’Aprenentatge Servei de la Fundació Jaume Bofill i la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.

 



Dia escolar de la no violència i la Pau

 

La jornada de donació es farà en el marc del Dia escolar de la no violència i la Pau, que se celebra el 30 de gener. A més del CEIP Camí del Mig, altres centres educatius de la ciutat han programat activitats amb motiu d’aquesta celebració, per treballar valors com la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte pels drets humans, la no violència i la pau.