Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els nens de Mataró de 4 a 12 anys podran utilitzar la targeta T-12 a partir del 14 de setembre

Escoltar

Els nens de Mataró de 4 a 12 anys podran utilitzar la targeta T-12 a partir del 14 de setembre

Permetrà fer viatges il·limitats al transport públic urbà

Els nens i nenes de Mataró, de 4 a 12 anys, tindran accés a la targeta T-12. A partir del 14 de setembre, aquest nou títol de transport els permetrà fer un nombre il·limitat de viatges tant al Mataró Bus com a la resta de mitjans de transport públic que formen part del sistema tarifari integrat, sempre i quan els desplaçaments es realitzin exclusivament dins de la zona tarifària a la qual pertany Mataró.

 

Els viatges seran gratuïts, tot i que per obtenir la targeta T-12 cal fer un pagament previ de 35 € en concepte de costos d’emissió i gestió del títol. La T-12 és un títol personalitzat amb el nom i el DNI (o bé NIE o passaport) del nen o nena. Per utilitzar-la, s’haurà d’exhibir juntament amb el document d’identitat o una fotocòpia d’aquest.

 

Mataró pertany a la zona tarifària 3E, que també inclou els municipis d’Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Dosrius, Mataró, Òrrius, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt. La T-12 permetrà els desplaçaments entre aquests municipis en els transports públics existents que pertanyen al sistema tarifari integrat (Renfe Rodalies, autobusos urbans i interurbans).

 

L’objectiu essencial de la nova targeta T-12 és afavorir la mobilitat dels nens i nenes amb un títol de transport gratuït, generant uns hàbits d’utilització quotidiana del transport públic tant dels nens i nenes com dels pares o adults que els acompanyin i, d’aquesta manera, aconseguir una mobilitat més sostenible.

  

Com obtenir la T-12?

 

Les sol·licituds per obtenir la T-12 es poden presentar a partir de dimecres 15 de juliol. El tràmit es podrà realitzar per Internet, a través del web www.t-12.cat, i als estancs. Si es fa per Internet, els sol·licitants rebran per correu certificat una targeta provisional amb validesa fins al 31 de desembre i posteriorment els arribarà la targeta definitiva. Si la sol·licitud es presenta en un estanc, la targeta provisional es lliurarà al moment i la definitiva es rebrà més tard per correu.

 

Cal acompanyar la sol·licitud amb una fotocòpia del document d’identitat del nen o nena i pagar els 35 € dels costos d’emissió i gestió del títol.

 

En la seva primera emissió, la nova targeta tindrà un període de validesa de 16 mesos. La targeta serà renovable cada any fins al 31 de desembre de l’any en què el nen fa 12 anys.

 

En l’àmbit de la segona corona metropolitana del Sistema Tarifari Integrat (235 municipis), que inclou Mataró, l’entitat gestora del nou títol de transport serà l’AMTU (Agrupació de Municipis amb Transport Urbà).

  

Més de 10.000 nens beneficiaris

 

En el cas de Mataró, són 10.761 els nens i nenes que poden obtenir la nova T-12. Per difondre l’existència del nou títol de transport es distribuiran 10.800 fulletons a les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OFIAC), als punts d’informació al ciutadà dels centres cívics i altres oficines d’atenció de l’Ajuntament, i també al Mataró Bus. A partir de setembre també estaran disponibles a les escoles.