Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els robatoris a l’interior de vehicles i els causats amb violència disminueixen respecte principis d’any

Escoltar

Els robatoris a l’interior de vehicles i els causats amb violència disminueixen respecte principis d’any

Policia Local i Mossos d’Esquadra han fet enguany 137 operatius conjunts

Avui dilluns, 16 de novembre, ha tingut lloc la Junta Local de Seguretat de Mataró, on s’ha fet balanç de l’estat de la seguretat a la ciutat en el període comprès entre el gener i octubre de 2009.


 

En matèria de seguretat viària, les dades en aquests darrers mesos mostren una tendència positiva respecte a l’any 2008. Així, en aquest període de 2009 el nombre d’accidents ha disminuït respecte a l’any anterior en un 11,1%, mentre que el nombre de ferits ho ha fet en un 7,9%, i continua sense haver-hi cap víctima mortal. L’efecte dels canvis normatius en matèria de trànsit, els controls preventius de la Policia, la tasca realitzada en matèria d’educació viària, la instal·lació d’elements reductors de velocitat a la xarxa viària o la millora dels elements reguladors del trànsit són factors que han contribuït a la constant reducció de la sinistralitat a Mataró en els darrers anys.

 

Quant a seguretat ciutadana, es pot apreciar com el nombre de delictes i faltes per fet principal de gener a octubre de 2009 s’ha estabilitzat. La mitjana de fets denunciats és de 805 faltes i delictes/mes. Pel que fa a la seva tipologia, tot i que el delicte de robatori a l’interior de vehicle continua sent el més nombrós, ha experimentat una tendència a la baixa, en consonància amb la mateixa pauta que s’observa a la resta de Catalunya. Així, s’ha passat dels 224 robatoris a l’interior de vehicles el gener als 164 durant el mes d’octubre. També ha mostrat una tendència a la baixa el robatori amb violència i/o intimidació, passant dels 53 casos al gener als 32 durant l’octubre. Respecte al delicte de violència domèstica, s’observa una estabilització de la denúncia entorn a una mitjana de 18 casos al mes. Igualment, en el robatori amb força s’observa una estabilització entorn a una mitjana mensual de 53 denúncies.

 

Pel que fa a l’activitat policial desenvolupada durant aquests deu mesos de l’any, Mossos d’Esquadra i Policia Local han realitzat 137 operatius conjunts i han efectuat 1.001 detencions, el que suposa un increment del 5 % respecte al mateix període de l’any 2008. En matèria d’estrangeria, els serveis conjunts de Mossos d’Esquadra – Policia Local- Cos Nacional de Policia han permès la identificació de 98 persones, 25 de les quals han estat detingudes amb proposta d’expulsió.

 

La vessant policial de proximitat s’ha concretat amb 5.516 entrevistes a ciutadans, associacions diverses, escoles i botiguers durant els primers 10 mesos de l’any. Cal destacar la campanya realitzada, en col·laboració amb l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i la Unió de Botiguers, sobre seguretat en comerços i indústries, amb 2.379 visites, que han permès un contacte directe entre el policia assignat a cada zona i els comerciants i industrials amb establiments; així mateix, s’han aprofitat les visites per fer lliurament de consells de seguretat aplicables als diferents locals visitats.

 

A la Junta s’ha fet també un repàs de la Carta de Serveis de la Policia de Catalunya (Mossos d’Esquadra – Policia Local) durant aquest període, constatant que 35 dels 39 compromisos adquirits amb els ciutadans de Mataró mostren indicadors favorables: temps d’arribada a accidents greus (3,44 minuts); temps de resposta a peticions, queixes o suggeriments dels ciutadans (14 dies); 390 mediacions en conflictes privats; 22.766 auxilis en assistència a les víctimes; temps de retirada de vehicles dificultant la circulació (9,05 minuts), entre d’altres.