Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament adequa els locals del carrer de Sant Cugat que acolliran l’escola d’adults Alarona i oficines municipals

Escoltar

L’Ajuntament adequa els locals del carrer de Sant Cugat que acolliran l’escola d’adults Alarona i oficines municipals

L’INCASÒL cedeix l’ús del baix i soterrani d’un dels edificis d’habitatge protegit

El Servei d’Obres ha començat els treballs d’adequació dels dos locals per a equipament públic ubicats a la planta baixa i la planta soterrani del número 169-173 del carrer de Sant Cugat, un dels dos edificis d’habitatge protegit construïts per l’Institut Català del Sòl, de la Generalitat de Catalunya. Es preveu que un dels locals acolli l’escola d’adults Alarona i l’altre dependències municipals.

 

La superfície total construïda de l’espai per a equipament és de 880 m², que es reparteixen entre els 424 m2 de la planta baixa i els 456 m² de la planta soterrani.

  

Dos espais independents

 

El projecte d’execució contempla que el local en planta baixa es destini a dependències municipals i la planta soterrani a l’escola d’adults. Malgrat que els accessos seran independents, els dos espais quedaran comunicats mitjançant una escala interior i un ascensor. D’una banda, l’accés al local de la planta baixa es farà pel carrer de Sant Cugat i, de l’altra, l’entrada a la planta soterrani estarà a la plaça que queda ubicada entre els dos edificis d’habitatges públics.

 

La planta baixa comptarà amb dos despatxos, un arxiu, una àrea de treball i una sala polivalent apta per ser dividida, entre d’altres serveis. La planta soterrani, destinada a l’escola d’adults, tindrà quatre aules, biblioteca, sala de professorat i despatx de tutoria, entre altres estances.

 

Les obres van començar el 7 de maig, han estat adjudicades a l’empresa Novantia Integral, SA, per un import de 727.847,01 € (IVA inclòs) i duraran 5 mesos. Els treballs estan finançats pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que pretén crear ocupació mitjançant l’execució d’obra pública. L’Ajuntament durà a terme 52 obres amb els ajuts del FEIL, que suposen una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i una previsió d’ocupació de 582 llocs de treball.

 

Conveni de cessió

 

La regidora de Serveis Centrals, Montserrat López, i el gerent de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), Emili Mas, van signar el passat 30 d’abril el conveni mitjançant el qual l’INCASÒL cedeix gratuïtament a l’Ajuntament els locals per destinar-los a equipament públic. La cessió es fa per un termini de 20 anys.

 

El conveni estableix el compromís de l’Ajuntament d’assumir la realització de les obres d’adequació, el pagament de l’IVA en concepte de cessió pels propers 20 anys i les despeses de manteniment.