Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova el projecte de prolongació del Tub Verd fins al Front de Mar

Escoltar

L’Ajuntament aprova el projecte de prolongació del Tub Verd fins al Front de Mar

La Junta de Govern Local ha aprovat avui inicialment el projecte constructiu d'un col·lector i de l'obra civil per a la portada de fred i calor de l'EDAR fins al Rengle. Aquest projecte, promogut per les societats municipals Aigües de Mataró SA i Mataró Energia Sostenible SA, té com a objectiu ampliar el Tub Verd perquè arribi fins al Front de Mar. D'aquesta manera els edificis que PUMSA construeix a la façana marítima de la ciutat es podran connectar a aquesta xarxa i aprofitar l'energia que genera el tractament de residus per a l'escalfament d'aigua i la climatització dels edificis.



El projecte preveu la construcció d'una xarxa de fred i calor que consistirà en la instal·lació de quatre conductes: dos de 520 mm de diàmetre per a l'aigua calenta, i dos de 780 mm de diàmetre per a l'aigua freda. Els conductes s'iniciaran a la part baixa de l'EDAR, on es construiran també les instal·lacions centrals de MES SA, travessaran la carretera N-II, la rotonda del Rengle i un tram del passeig del Rengle fins arribar al límit est el mateix.



D'altra banda, el projecte inclou la construcció d'un col·lector d'aigües de 150 metres de longitud que s'iniciarà a la part baixa de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR), travessarà la carretera N-II i arribarà a la rotonda del Rengle, on connectarà amb la xarxa de clavegueram existent.



El pressupost d'execució de les actuacions previstes és de 878.207 €. El projecte està en la fase d'aprovació inicial i encara s'ha de sotmetre al període d'al·legacions. Un cop comencin les obres es preveu que tinguin una durada de prop de 9 mesos.



El Tub Verd és una xarxa de distribució de calor que aprofita calors sobrants d'infraestructures ambientals de Mataró i estalvia als seus usuaris el consum d'energies fòssils, com el fuel o el gas natural. A més de racionalitzar el consum energètic i evitar les emissions de gasos d'efecte hivernacle, els edificis connectats al Tub Verd podran augmentar la seva qualificació en el certificat d'eficiència energètica i complir l'ordenança municipal sobre sistemes de captació d'energia solar de forma més econòmica.



Aquest sistema es basa actualment en l'aprofitament de l'excedent de l'escalfor que s'utilitza a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals per assecar els fangs i l'energia tèrmica que genera el biogàs procedent de la digestió anaeròbica dels residus. En un futur, es preveu recuperar també l'energia residual del Centre de revalorització de Residus Sòlids Urbans del Maresme.



Actualment el Tub Verd de Mataró té 13,4 quilòmetres de canonades i dóna servei al complex esportiu El Sorrall, al CEIP Camí del Cros, l'Escola d'Educació Especial Les Aigües, la Piscina Municipal, l'Hospital de Mataró, l'IES Alexandre Satorras, el Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca, l'Escola Bressol Elna i el CEIP Antonio Machado. De cara al 2009, es preveu connectar al Tub Verd el CEIP Maria Mercè Marçal i el poliesportiu del carrer d'Euskadi.