Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova una moció en relació a la pujada del rebut de l’electricitat per a l’any 2009

Escoltar

L’Ajuntament aprova una moció en relació a la pujada del rebut de l’electricitat per a l’any 2009

El Ple del passat dijous, corresponent al del mes d’abril, va aprovar per unanimitat una moció presentada pels grups municipals del PSC, ICV-EUiA, ERC i el PPC en relació a la pujada del rebut de l’electricitat per a l’any 2009.


 

La moció diu el següent:

 

“Des de fa temps estem veient com el rebut de l’electricitat està pujant de forma preocupant per sobre dels IPC anuals, la qual cosa fa que comenci a ser un veritable problema i una càrrega inassumible per a moltes famílies del nostre municipi.

 

Les pujades generades a l’any 2008, si bé no coincideixen amb la petició realitzada per la CNE que sol·licitava el 20%, sí que han arribat a passar el 10% d’increment mig en les factures, molt per sobre de l’IPC.

 

Ara, de nou, la Comissió Nacional de l’Energia, planteja una pujada mitja del 31% que evidentment dista molt de la previsió final de l’IPC per a aquest any.

 

Des de diferents àmbits es pressiona al govern per tal que el Ministeri d’Indústria accepti aquesta proposta o una de molt semblant. De portar-se a terme suposarà una nova dificultat difícil d’assumir a les economies dels més desfavorits que en els moments actuals de crisi econòmica és una part molt important de la població.

 

És per això, que davant la pressió exercida per la CNE i les grans empreses de l’electricitat al Govern d’Espanya, els ajuntaments, les administracions locals més properes a la ciutadania, han de ser més sensibles a les seves demandes.

 

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Mataró, en el marc de la campanya que porta a terme la Confederació Estatal d’Associacions de Veïns i CONFAVC, acorda:

 

Primer.- Demanar que com administració més propera a la ciutadania es sol·liciti al Ministeri d’Indústria que la pujada del rebut de la llum per a l’any 2009 no sobrepassi l’IPC.

 

Segon.- Instar el Govern, mitjançant el Ministeri d’Indústria, per tal que durant el 2009 s’obrin vies de diàleg amb els agents socials als efectes de negociar la tarifa de l’últim recurs que preveu la Normativa Europea.

 

Tercer.- Traslladar aquest acord a la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró, a totes les Associacions de Veïns de Mataró, a la CONFAVC, a la CEAV, a l’OCUC, a la FMC, al Govern de la Generalitat de Catalunya i al Ministerio de Industria”.