Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament autoritza instal·lar 5 ascensors d’edificis d’habitatges ocupant part de la via pública

Escoltar

L’Ajuntament autoritza instal·lar 5 ascensors d’edificis d’habitatges ocupant part de la via pública

Els aparells elevadors s’instal·laran sobre la vorera

L’Ajuntament de Mataró ha atorgat a cinc comunitats de veïns una concessió demanial que els permetrà instal·lar un ascensor a l’exterior dels respectius edificis d’habitatges, ocupant part de la via pública. L’acord es va aprovar el passat dilluns, 23 de febrer, a la reunió de la Junta de Govern Local.


El 30 de maig de 2007 l’Ajuntament va aprovar definitivament una modificació de les normes urbanístiques del Pla General d’Ordenació Urbana que permet instal·lar ascensors en edificis que no en tenen ocupant part de la via pública, sempre i quan no sigui possible ni a l’interior de l’edifici ni als patis d’illa. L’objectiu és reduir les barreres arquitectòniques.

 

En concret, l’Ajuntament ha atorgat les concessions demanials per a 4 ascensors que s’instal·laran a la ronda de Sant Oleguer, corresponents a les comunitats de propietaris dels edificis 13-15, 17-19, 21-23 i 37-39; i un cinquè a la plaça de Canyamars per a ús de la comunitat de propietaris del número 3, esc B. Aquestes són les primeres concessions demanials per ocupació de la via pública que atorga l’Ajuntament per instal·lar-hi ascensors.

 

Els aparells ocuparan uns 5 m² de l’espai públic i quedaran instal·lats sobre la vorera, que en tots els casos és prou ampla per permetre el pas dels vianants.

 

A part d’autoritzar l’ocupació de via pública, l’Ajuntament, mitjançant el servei d’Habitatge i Llicències Urbanístiques, subvencionarà les taxes i impostos d’obres i atorgarà 6.500 € de subvenció a cada comunitat com ajut per instal·lar l’ascensor. D’altra banda, l’empresa municipal Prohabitatge Mataró, com a Oficina Local de l’Habitatge, ha tramitat la sol·licitud d’ajuts de la Generalitat de Catalunya als quals es poden acollir.

 

 

Actuacions a favor de la rehabilitació

 

En el marc del Pla Local d’Habitatge, l’Ajuntament té en marxa diferents actuacions a favor de la rehabilitació, i en concret per fomentar la instal·lació d’ascensors.

 

Així, al desembre es va signar un conveni amb la delegació del Maresme del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona per determinar amb un estudi en quins edificis de Cerdanyola es podrien instal·lar aparells elevadors. També es van signar convenis amb les empreses instal·ladores per facilitar la instal·lació dels aparells.