Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament condemna els darrers atemptats de la banda terrorista ETA

Escoltar

L’Ajuntament condemna els darrers atemptats de la banda terrorista ETA

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament ha aprovat avui una declaració institucional sobre els darrers atemptats perpetrats per la banda terrorista ETA. Els grups municipals del PSC, ICV-EUiA, ERC, CiU i PPC han consensuat el text i a continuació l’han aprovat.


 

El text íntegre de l’acord és el següent:

 

“Ahir dijous dia 30 de juny, la banda terrorista ETA va cometre un atemptat a Palmanova, a les Illes Balears, en el qual van morir dos guàrdies civils, Carlos Enrique Sáenz de Tejada i Diego Salva Lezaún, i diverses persones han resultat ferides. El dia abans, l’organització terrorista havia atemptat contra un edifici habitat a Burgos, una caserna de la Guardia Civil, en el que es produïren nombrosos ferits, la majoria d’ells menors.

 

L’Ajuntament de Mataró ha expressat reiteradament la seva repulsa a la violència terrorista, la seva solidaritat amb les víctimes i el suport a les institucions i forces cossos de seguretat de l’ Estat en la seva lluita contra ETA. Però de nou, expressant el sentiment dels ciutadans i ciutadanes, la Corporació vol sentir la veu i la seva fermesa davant d’un nou atemptat terrorista amb l’únic resultat de mort i sofriment. Per això, els sota signants proposen a la Junta de Portaveus l’adopció dels següents acords:

 

1.      Condemnar rotundament l’atemptat comès per la banda terrorista ETA contra els guàrdies civils Carlos Enrique Sáenz de Tejada i Diego Salva Lezaún, que els ha causat la mort, així com l‘atemptat a Burgos que comptà amb nombosos ferits, la majoria d’ells menors d’edat.

2.      Expressar la solidaritat amb els familiars dels senyors Carlos Enrique Sáenz de Tejada i Diego Salva Lezaún.

3.      Reiterar el rebuig de l’ Ajuntament de Mataró al terrorisme i exigir a la banda ETA la seva dissolució i finalització de les seves accions.

4.      Fent-se ressò del sentiment dels ciutadans de Mataró, posar de manifest la unitat de totes les forces democràtiques en la lluita contra el terrorisme, expressada a la Declaració Institucional de la totalitat dels grups parlamentaris del Congrés dels Diputats.

5.      Mostrar el suport a les institucions democràtiques i a la tasca que estant desenvolupant els Cossos i Forces de Seguretat de l’ Estat en la seva lluita contra ETA.

6.      Trametre aquests acords al Govern espanyol, al Govern balear, al Govern de Castella-Lleó, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació Catalana de Municipis.

7.      Donar compte d’aquests acords al despatx oficial del proper Ple municipal.”