Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament instal·la un arbre singular de 10 tones i 7 metres d’alçada a la rotonda de les Hortes del Camí Ral

Escoltar

L’Ajuntament instal·la un arbre singular de 10 tones i 7 metres d’alçada a la rotonda de les Hortes del Camí Ral

El Servei de Serveis Municipals i Manteniment de l’Ajuntament ha començat a instal·lar aquest matí a la rotonda de les Hortes del Camí Ral la Chorisia Speciosa, un arbre singular que pesa 10 tones i medeix 7 m d’alçada i que es convertirà en l’element més destacat d’aquest giratori de l’N-II, situat al sector del Rengle.


 

L’exemplar, que prové d’Argentina i té 70 anys, ha estat plantat amb l’ajut d’una grua de grans dimensions. L’arbre quedarà situat lleugerament decantat cap a la banda de mar de la rotonda i a l’altra banda s’hi posarà un conjunt de palmeres també provinents d’Argentina anomenades Buties Capitata. L’enjardinament es completa amb gespes i altres espècies vegetals de baix consum hídric i amb la col·locació de pedres de bosc, graves i triturat de poda.

 

 

Els treballs d’enjardinament de la rotonda van començar la setmana passada. Les obres les realitza l’empresa Jardineria Sala Dalmau per encàrrec de la Secció de Jardineria de l’Ajuntament, tenen un pressupost de 49.500 € i un termini d’execució d’un mes i mig.

 

Les obres estan finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) que pretén crear ocupació mitjançant l’execució d’obra pública. L’Ajuntament durà a terme 52 obres amb els ajuts del FEIL, que suposen una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i una previsió d’ocupació de 582 llocs de treball.