Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament presenta l’avanç de programació de Les Santes 2009

Escoltar

L’Ajuntament presenta l’avanç de programació de Les Santes 2009

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Sergi Penedès, i el president del l’Institut d’Esports, Ivan Pera, han presentat avui l’avanç de programació de la Festa Major de Mataró, Les Santes 2009.


 

Dels dies previs a l’inici de la Festa Major destaquen la Jornada de Portes Obertes de Can Xalant, que combinarà la interacció amb els seus artistes residents amb una llarga nit musical del divendres 17. El cap de setmana del 18 i el 19 el carrer de Sant Pere Més Alt tornarà a acollir una mostra al carrer de pintures i diverses activitats. Els últims concerts del Festival Mataró, Cruïlla de Cultures també estaran dins del marc festiu previ a Les Santes: el divendres 17 a partir de les 21.30 h, a l’Espai l’Arquera, actuaran Joan Miquel Oliver i Manel, i el dissabte 18 a la mateixa hora i lloc hi haurà el concert dels Ai, ai, ai, Los Chichos i Los Delinqüentes.

 

El divendres 24 serà el dia de la Gegantada, a partir de les19 h. Aquest any els balls finals tornaran a ser a la plaça de Santa Anna. I a la nit, a partir de les 22.30 h, hi haurà les tradicionals havaneres i el rom cremat al passeig del Callao.

 

Del dia 25 destaca un acte oficial que se celebrarà a l’Ajuntament en homenatge a Gustavo Pascual Falcó, autor de la peça musical “El Bequetero” o la coneguda “Paquito El Chocolatero”. Aquest any se celebra el centenari del seu naixement, i els seus fills visitaran Mataró per Les Santes. D’altres efemèrides relacionades amb la Festa Major que també s’escauen enguany són els 20 anys de la Ruixada i els 30 anys de la Momerota.

 

Per a la celebració de la “Nit boja” del dissabte 25 es repetirà el model de sonorització de la Riera i la plaça de Santa Anna de l’any passat, s’introduiran algunes millores tècniques per evitar possible zones d’ombra sonora entre les dues torres d’altaveus instal·lades al davant del col·legi de Santa Anna i a la Riera. També es repetirà el model d’aspersió d’aigua utilitzat l’any passat i que permet un estalvi d’aigua de més del 80% respecte d’anys anteriors. Igualment s’utilitzarà aigua no potable provinent de la piscina. El final del correfoc de l’Escapada a negra nit tornarà a ser a la plaça de l’Ajuntament.

 

Circ al Parc Central i fanfàrries al passeig Marítim

 

Aquest any també es dóna continuïtat a la programació d’actes relacionats amb el circ. Totes les activitats es concentraran el dimarts 28, a la plaça d’Honorat Vilamanayà del Parc Central. La pista i els seus voltants es convertiran en un “Espai de circ” des de les 18 h i fins entrada la matinada, amb actuacions del clown Leandre, Circo de la sombra, Cabaret i EntreSorts, que són una unió de companyies catalanes que manipulen objectes i titelles de petit format.

 

Una novetat respecte d’anys anteriors és el concepte de muntatge de diversos escenaris al passeig Marítim i l’anomenat “Sarau” de després del focs artificials. Aquest any les protagonistes seran actuacions itinerants al llarg del passeig, en forma de 4 fanfàrries diferents, i una comparsa molt gran i vistosa, el Drac Brahms, que també es barrejarà amb la gent que passeja. Al final del passeig del Callao hi haurà una llarga sessió de dj amb els Oui Factory, i l’Escenari Obert de grups de música de Mataró i el Maresme també estarà actiu fins ben entrada la matinada. Les sardanes i la xindriada, però, es duran a terme a la plaça de Santa Anna.

 

També com a novetat és la programació del dj Doctor Batonga a la plaça de l’Ajuntament després de l’acte “No n’hi ha prou” de la matinada del dia 28.

 

Quant a la programació escènica, a part dels espectacles de circ i cabaret que trobarem a l’Espai de circ del dia 28, al Teatre Monumental s’hi faran, aquest mateix dia, dues funcions de l’obra “El joc dels idiotes”, amb Joan Pera i Lloll Bertran: a les 18 i a les 22 h. Aquestes funcions són fruit de l’acord de l’IMAC i de l’Associació de familiars de malalts d’Alzheimer del Maresme, que cada any programa un gran acte al Teatre Monumental i que enguany les obres del teatre ho impossibilitaven. El preu de l’entrada és de 24 € a platea i 21 € a l’amfiteatre

 

Els alumnes de 3r nivell de l’Aula de Teatre oferiran el resultat del seu treball sobre l’obra “Ubú Rei”, i la companyia 2iuna3, dirigida pel mataroní Carles Maicas, presentarà “Els vells rockers a vegades moren”, el divendres 24, a les 22 h, a la Sala Clap. El preu de l’entrada és de 5 €.

 

 

Miguel Bosé i música mataronina i maresmenca

 

El gran concert de Festa Major estarà protagonitzat per Miguel Bosé, que actuarà a l’Espai l’Arquera la nit del diumenge 26. El cantant i compositor ha allargat la seva gira Papitour, i la de Mataró serà l’única actuació de tot l’estiu que oferirà a la província de Barcelona. El concert està coorganitzat per l’IMAC i The Project, i l’entrada anticipada, de venda a les oficines de l’IMAC, Caixa Catalunya, Tic Tac Ticket, Serviticket, Servei Tel-entrada i Caixa Laietana com a principals punts de venda, costarà 30 €. El preu de l’entrada a taquilla serà de 35 €.

 

La programació musical tindrà un especial accent mataroní i maresmenc: el Pati de Can Marchal acollirà el dilluns 26 la Big Band del Maresme; el dimarts 28 un concert de Gospel Sons, i el dimecres 29 l’Agrupació Musical del Maresme acompanyats del grup Oskorri. També el dia 29, a les 20 h, el recentment format Cor Ciutat de Mataró oferirà el seu primer concert amb públic. A part, el Col·lectiu de Músics del Maresme impulsa un any més els miniconcerts al passeig Marítim, a l’escenari del costat del Cargol, el dies 23, 24 i 27 a partir de les 20 h.

 

La celebració de l’any en què Mataró és ciutat pubilla de la sardana també es reflecteix en la programació dels actes de Les Santes: diverses cobles inclouran la sardana guanyadora del concurs “Mataró, Ciutat Pubilla de la Sardana”, de Marc Timón, al seu repertori. El Cor Madrigalista de Mataró, en la seva actuació el diumenge 26 a les 19.30 h al Pati de les Caputxines, cantarà una sardana. La segona part del concert de presentació del Cor Ciutat de Mataró del dia 29 al Teatre Monumental estarà dedicada a autors i peces relacionats amb el món de la sardana, i la Big Band tocarà en el seu concert una versió feta pel mateix Marc Timón de la seva peça musical, adaptada per a Big Band.

 

 

Activitats per als més petits

 

La programació infantil també té un pes dins de la programació: la companyia Teatre Nu presentarà el seu espectacle “Somnis d’Alícia” a les 18 h del divendres 25, a la plaça de Santa Anna, amb una rua final per anar cap a la Crida. El diumenge 26, també a les 18 h, els Farrés Brothers faran el seu espectacle “Ovni”. Més tard, a les 20.45 h, hi ha el Correguspira, un correfoc infantil. El dimarts 28 la Biblioteca Pública Pompeu Fabra tindrà una hora del conte especial a càrrec de Cesc Serrat. També a les 18 h, a la plaça de l’Ajuntament, els nans faran tallers als infants dins de l’acte “La revolta dels nans”, que aquest any a més a més compten amb d’altres nans convidats: els Capgrossos, Bastoners i Panderos de Premià de Mar.

 

L’”Anem a tancar” del dia 29 començarà aquest any una mica abans, i a partir de les 18 h tothom podrà provar les figures a la plaça de l’Ajuntament i els tabals a la plaça Gran abans de començar el cercavila final.

 

 

Esports per a tots els gustos

 

La Festa Major de Mataró es caracteritza per la programació de moltes activitats esportives, per a totes les edats i de disciplines molt variades. Així, es podrà participar o gaudir de bàsquet platja, sakate, handbol, handbol platja, gimnàstica, natació sincronitzada, futbol platja, hoquei sala, aikido, petanca, escalada, dominó, regata nocturna, patinatge, orientació nocturna, taller d’arts marcials i de contacte, natació, aiguaextrem, escacs, billar, tai-txi, la mitja marató per relleus, la milla urbana i la cursa popular.

 

 

La samarreta de Les Santes

 

Aquest any la samarreta tornarà a ser de cotó, i adaptant el disseny del cartell estarà estampada per davant i per darrere. Hi haurà una novetat en la tria del patronatge: a més a més del disseny normal de màniga curta, també es produiran samarretes de tires. Hi ha una previsió d’augment de la producció de samarretes, passant de les 4.000 dels darrers anys a 5.000 amb previsió, segons el ritme de venda d’entrades, d’arribar a fer-ne fins a 6.000 unitats.

 

Aquest any s’activarà per primera vegada la venda de samarretes i d’altres articles que hi haurà a la botiga de Les Santes a través del web www.lessantes.cat. Qualsevol persona que estigui interessada podrà comprar la samarreta o l’article que vulgui, fer el pagament i passar per la botiga del carrer Nou a recollir la compra.

 

 

Programa de Les Santes 2009

 

Divendres 17

A partir de les 18.00 h / Can Xalant

Jornada de portes obertes + Efímer Club’04 amb les actuacions d’El petit de Cal Eril, Dent May & His Magnificent Ukelele, Howe Gelb, Nueva Vulcano i Heliogabal dj’s

 

20.00 h / Plaça de Santa Anna

Assaig de Santes dels Capgrossos

 

21.30 h / Espai l’Arquera

Concert: Joan Miquel Oliver + Manel

 

 

Dissabte 18

Horari per determinar / Plaça de la Muralla

Competició d’skate

 

A partir de les 08.00 h / Platja del Varador

III Torneig d’handbol platja Ciutat de Mataró

 

A partir de les 09.00 h / Platja del Varador

IV Torneig de futbol platja

 

A partir de les 10.00 h / Poliesportiu municipal Teresa Maria Roca

IV Torneig d’hoquei sala Les Santes

 

A partir de les 10.00 h / Platja del Varador

Bàsquet platja 2x2

 

10.00 h / Poliesportiu municipal Eusebi Millan

Exhibició d’aikido

 

A partir de les 15.00 h / Plaça de la Brisa

12 hores internacionals de petanca

 

A partir de les 18.00 h / Carrer de Sant Pere Més Alt

Art al carrer de Sant Pere Més Alt

 

19.30 h / Parc Central

III Mitja marató per relleus

 

20.00 h / Aigües del litoral del Maresme

Regata nocturna de vela Les Santes. Memorial Enric Cortada

 

21.00 h / Poliesportiu municipal de Cirera

Festival d’estiu de patinatge

 

21.30 h / Espai l’Arquera

Concert: Ai, ai, ai + Los Chichos + Los Delinqüentes

 

22.30 h / Passeig Marítim

VII Trofeu Les Santes d’orientació nocturna

 

 

Diumenge 19

A partir de les 08.00 h / Platja del Varador

III Torneig d’handbol platja Ciutat de Mataró

 

A partir de les 08.00 h / Plaça de la Brisa

12 hores internacionals de petanca

 

A partir de les 09.00 h / Platja del Varador

IV Torneig de futbol platja

 

09.00 h / Poliesportiu municipal Eusebi Millan

II Taller marcial i de contacte

 

A partir de les 10.00 h / Poliesportiu Teresa Maria Roca

IV Torneig d’hoquei sala Les Santes

 

10.45 h / Port de Mataró

XX Travessa nedant al port

 

19.30 h / Des del campanar de Santa Maria

Toc de novena

 

 

Dimarts 21

09.00 h / Parc Central

X Torneig de petanca Les Santes

 

 

Dimecres 22

09.00 h / Parc Central

X Torneig de petanca Les Santes

 

19.00 h / Complex esportiu municipal El Sorrall

Aiguaextrem

 

Dijous 23

19.30 h / Plaça de Santa Anna

Exhibició de gimnàstica

 

A partir de les 20.00 h / Passeig Marítim

Escenari Obert

 

 

Divendres 24

19.00 h / Piscina municipal

Sincrosantes 2009

 

19.00 h / Des de diversos indrets de la ciutat

Gegantada

 

A partir de les 20.00 h / Passeig Marítim

Escenari Obert

 

21.15 h / Passeig Marítim

XXIII Milla urbana internacional Ciutat de Mataró

 

22.00 h / Sala Clap

Teatre: “Els vells rockers a vegades moren” a càrrec de la companyia 2iuna3

 

22.30 h / Passeig del Callao

Havaneres i rom cremat amb el Grup Bergantí i els Port-Bo

 

 

Dissabte 25

A partir de les 09.00 h / Platja del Varador

Voleibol platja 4x4

 

A partir de les 10.00 h / Seu de la UR Laru

Open de dòmino Les Santes 2009

 

A partir de les 10.00 h / Plaça de la Muralla

Escala per Les Santes

 

16.30 h / Passeig del Callao

III Torneig de partides ràpides d’escacs

 

18.00 h / Pati de l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena

Concert de Banda amb l’Agrupació Musical del Maresme

 

18.00 h / Des de la plaça de Santa Anna

Somnis d’Alícia. Espectacle i cercavila infantil, a càrrec de Teatre Nu

 

19.00 h / Saló de Sessions de l’Ajuntament

Homenatge a Gustavo Pascual Falcó. Acte oficial entorn de l’autor d’El Bequetero

19.45 h / Des de diversos indrets de la ciutat

Cap a la Crida

 

20.00 h / Ajuntament

Crida de Festa Major

 

21.00 h / Basílica de Santa Maria

Concert d’orgue a càrrec de Raúl Prieto

 

21.00 h / Teatre Monumental

“Ubú Rei”. Taller obert al públic dels alumnes de 3r de l’Aula de Teatre de Mataró

 

Nit boja

 

23.30 h / Des de l’Ajuntament

Desvetllament bellugós. La Família Robafaves baixarà La Riera acompanyada de l’Agrupació Musical del Maresme

 

24.00 h / Plaça de Santa Anna

Convidada de la Família Robafaves. Ball amb La Coixinera.

 

Tot seguit / Des de l’Ajuntament

Escapada a negra nit

 

Tot seguit / Des de l’Ajuntament fins al Parc Central

Pujada tabalada

 

Tot seguit / Parc Central. Plaça d’Honorat Vilamanyà

La Ruixada

 

 

Diumenge 26

A partir de les 10.00 h / Plaça de la Muralla

Escala per Les Santes

 

10.00 h / Can Canyameres

14è Memorial Ernest Siquier de tir

 

11.00 h / Passeig del Callao

Sessió oberta de tai-txi

 

12.00 h / Plaça de Santa Anna

Diada castellera amb els Capgrossos de Mataró, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

 

12.00 h / Pati de Les Esmandies

Concert vermut amb el grup A la corda

 

12.00 h / La Riera entre el carrer d’Argentona i la Muralla de la Presó

Concert de Barram amb el grup Solistes de la Costa

 

14.00 h / Des del campanar de Santa Maria

Barram i repicada

 

16.30 h / Pati de la Residència Sant Josep

Concert: Xaloc, colla de dolçainers i tabaleters de Castelló de la Plana

 

18.00 h / Parc Central

XIV Trofeu Les Santes d’agility

 

18.00 h / Saló de Sessions de l’Ajuntament

Recepció oficial de les Julianes i les Sempronianes

 

18.00 h / Teatre Monumental

Espectacle infantil: “Ovni” a càrrec de Farrés Brothers

 

18.30 h / La Riera amb el carrer d’Argentona

Postal de Gegants. La Família Robafaves i els Nans de Mataró rebran els seus convidats Ball de Cavallets, Gegants i Mulassa de Sant Feliu de Pallerols, declarada Festa tradicional d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya el 1999

 

19.30 h / Pati de les Caputxines

Concert coral a càrrec del Cor Madrigalista de Mataró

 

20.45 h / Des de l’Ajuntament

Correguspira

 

21.30 h / Espai l’Arquera

Concert: Miguel Bosé + The Cabriolets

 

A partir de les 22.00 h / Seu del Grup Cosmos

El cel de Les Santes a través del telescopi

 

22.00 h / Plaça de Santa Anna

Ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània

 

22.00 h / Pati de Can Marchal

Concert: Big Band del Maresme

 

24.00 h / Plaça de l’Ajuntament

Concert de Marrinxa amb les actuacions de Dijous Paella, Les Absentes i Ebri Knight

 

24.00 h / Parc Central. Plaça d’Honorat Vilamanyà

Ball de Festa Major amb les orquestres Girasol i Se atormenta una vecina

 

  

Dilluns 27

07.00 h / Des de diversos indrets

Matinades

09.00 h / Basílica de Santa Maria

Toc d’Ofici

 

09.30 h / Des de l’Ajuntament

Anada a Ofici

 

10.00 h / Basílica de Santa Maria

Missa de Les Santes

 

12.00 h / Carrer d’en Pujol

Ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Mataró

 

13.00 h / Des de la plaça de Santa Maria

Desfilada

 

16.30 h / Seu del Club Billar Mataró

Trofeu Les Santes de billar a tres bandes

 

18.00 h / Des de l’Ajuntament

La Passada

 

19.30 h / Parc Central. Plaça d’Honorat Vilamanyà

Concert de Festa Major amb l’orquestra La Selvatana

 

A partir de les 20.00 h / Passeig Marítim

Escenari Obert. Concerts de grups del Maresme.

 

23.00 h / Passeig Marítim

Castell de focs

 

 

Acabats els focs

 

Al llarg del Passeig Marítim

Fanfàrries al Passeig a càrrec de les fanfàrries Jaipur Kawa Brass Band, Fandare Eyo’nle, Bandarra Street Orkestra i Flowpots

 

Al llarg del Passeig Marítim

Drac Brahms. Comparsa itinerant

 

Escenari del final del Passeig del Callao

Discoteca a la platja a càrrec de Oui Factory

 

Escenari entre el Cargol i el pas de Sant Agustí

Escenari Obert. Actuacions de grups de música de Mataró i el Maresme

 

Plaça de Santa Anna

Sardanes i xindriada amb les cobles Ciutat de Girona, La Selvatana i La Principal del Llobregat

 

Dimarts 28

09.30 h / Des del Parc Central

XXXI Cursa Popular Les Santes

 

11.00 h / Des de l’Ajuntament

Anada a la Residència Sant Josep

 

11.30 h / Residència Sant Josep

Ballada de sardanes amb La Principal de la Bisbal

 

12.00 h / Parc Central. Al costat de l’espai firal

Xeringades

 

13.30 h / Des de la Residència Sant Josep

Tornada de la Residència

 

18.00 h / Biblioteca Pública Pompeu Fabra

Meravellosament meravellós a càrrec de Cesc Serrat

 

18.00 h / Plaça de l’Ajuntament

La revolta dels Nans. Tallers infantils.

Tot seguit, rebuda dels Capgrossos, els Bastoners i els Panderos de Premià

 

18.00 h / Teatre Monumental

Teatre: “El joc dels idiotes” amb Joan Pera i Lloll Bertran

 

Espai de circ al Parc Central

 

18.00 h: EntreSorts

19.00 h: Chez, a càrrec de Leandre

21.00 h: Circo de la sombra

23.00 h: EntreSorts

01.00 h: Cabaret de Can Fàbregues

 

 

19.15 h / Residència Sant Josep

Concert de sardanes amb La Principal de la Bisbal

 

21.00 h / Des de l’Ajuntament

El ball de dracs amb el Drac, el Dragalió, i els seus convidats

 

22.00 h / Pati de Can Marchal

Concert de gospel a càrrec de Gospel Sons

 

22.00 h / Teatre Monumental

Teatre: “El joc dels idiotes” amb Joan Pera i Lloll Bertran

 

23.00 h / Plaça de Santa Anna

Requisits de Festa Major. Ball amb La Principal de la Bisbal

 

Tot seguit / Davant de l’Ajuntament

No n’hi ha prou! amb les Diablesses, la Momerota, el Drac, l’Àliga, la Família Robafaves, i La Principal de la Nit



A continuació / Plaça de l’Ajuntament

Dj Dr. Batonga

 

 

Dimecres 29

19.15 h / Des de l’Ajuntament

Anem a tancar

 

19.00 h / Residència Sant Josep

Ball de vesprada amb l’orquestra Clau de Sol

 

20.00 h / Teatre Monumental

Concert: Cor de la Ciutat de Mataró

 

22.00 h / Pati de Can Marchal

Concert: Oskorri + Agrupació Musical del Maresme

 

23.50 h / Parc Central. Espai firal

Tronada de fi de festa

 

24.00 h / Parc Central. Plaça d’Honorat Vilamanyà

Espetec final amb les orquestres Tràfic i Cimarrón

 

Tot seguit / Des del Parc Central

L’albada amb el grup Los Labradores.