Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reitera la voluntat d’executar la sentència contra l’ampliació de l’antena de telefonia del Camí del Mig

Escoltar

L’Ajuntament reitera la voluntat d’executar la sentència contra l’ampliació de l’antena de telefonia del Camí del Mig

La llicència atorgada a Telefónica no serà efectiva abans de la retirada dels aparells

La regidora d’Innovació i Promoció de Ciutat, Alícia Romero, va reiterar en la roda de premsa que va tenir lloc abans-d’ahir la voluntat de l’Ajuntament de Mataró d’executar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a desmantellar part d’una antena de telefonia mòbil situada al Camí del Mig, 14-18, propietat de Telefónica Móviles España, SA.


 

Des que es va comunicar oficialment la sentència, l’Ajuntament ha dut a terme les següents actuacions per donar compliment a la resolució judicial:

 

-         Decret de retirada (amb data 5 d’octubre) de l’ampliació de l’estació base de telefonia mòbil que Telefónica va instal·lar sense llicència i que l’Ajuntament ja havia precintat el 22 de maig. El desmantellament afecta només als elements i instal·lacions necessaris per exercir l’activitat amb el sistema UMTS. Es va notificar a Telefónica que tècnics municipals anirien l’endemà, 6 d’octubre, a retirar els aparells.

 

-         Intent de desmantellament: el 6 d’octubre els tècnics es personen a l’edifici on està ubicada l’antena, immoble propietat de Telefónica de España, SA, però no poden executar el desmantellament ja que l’empresa impedeix l’entrada a l’immoble.

 

-         Decret per iniciar l’expedient sancionador contra Telefónica (amb data 6 d’octubre) per les dues infraccions comeses per l’operadora, segons especificava la sentència judicial.

 

-         Comunicació del nom del funcionari responsable de l’execució de la sentència (escrit amb data 6 d’octubre).

 

-         Decret de sol·licitud de l’autorització judicial per accedir a l’edifici de Telefónica i poder executar la retirada del sistema UMTS de l’antena. L’ordre judicial es demana al Jutjat Contenciós Administratiu número 12 de Barcelona, que és el nomenat pel TSJC com a responsable de l’execució de la sentència.

 

Paral·lelament a aquestes actuacions, ha coincidit en el temps la finalització per part de l’Ajuntament del procediment administratiu de concessió de la llicència ambiental que Telefónica va demanar el passat abril per legalitzar la instal·lació del sistema UMTS. El decret de concessió de la llicència va ser signat per la regidora d’Innovació i Promoció de Ciutat el passat 13 d’octubre.

 

Per tal de resoldre la contradicció que es podria donar entre l’obligació d’executar la sentència i la concessió de la llicència, la regidora va signar ahir un nou decret que suspèn l’eficàcia de la llicència fins que s’executi la retirada de tots aquells elements tècnics i instal·lacions que permetin l’exercici de l’activitat en el sistema UMTS. Un cop s’executi el desmantellament, per poder exercir l’activitat Telefónica Móviles España, SA haurà de sol·licitar a l’Ajuntament que es faci efectiva la llicència.