Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Municipal de Música de Mataró comença a funcionar amb 826 alumnes a tota la ciutat

Escoltar

L’Escola Municipal de Música de Mataró comença a funcionar amb 826 alumnes a tota la ciutat

S’han matriculat ciutadans de totes les edats, entre el 4 i els 83 anys

L’Escola Municipal de Música de Mataró iniciarà demà dijous 1 d’octubre el seu primer curs acadèmic. L’escola, un servei públic adreçat a tota la població, sense limitació d’edat, compta amb 826 alumnes que s’han matriculat als diferents programes i instruments que s’impartiran al 2009-2010.

 

L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha presidit aquesta tarda la inauguració de l’Escola Municipal de Música, que ha tingut lloc a la Sala d’actes de l’IES Miquel Biada. També hi han assistit la presidenta de l’Institut Municipal d’Educació, Conxita Calvo, i la cap del Servei de Suport Municipal de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona, Roser Roca.

 

L’acte ha estat conduït pel director de l’Escola de Música, Ignasi Gómez i, a més dels parlaments inaugurals, ha inclòs una activitat artística participativa a càrrec del músic Pep Gol i una actuació musical a càrrec d’una trentena de professors del centre.

 

 

Objectius i oferta

 

L’Escola Municipal de Música té com a objectius oferir propostes i espais de formació, pràctica, producció i difusió en l’àmbit musical, amb la voluntat d’esdevenir un element de cohesió social. Els sol·licitants tenen edats compreses entre els 4 i els 83 anys.

 

Inicialment, l’escola ofereix les seves activitats en diferents centres educatius de la ciutat. En un futur es pretén que pugui tenir un equipament propi, malgrat s’aposta per mantenir l’oferta descentralitzada per apropar l’oferta als diferents punts de la ciutat. De moment, la seu central és l’IES Miquel Biada i hi ha quatre subseus més: l’IES Angeleta Ferrer, el CEIP Antonio Machado, el CEIP Anxaneta i el CEIP Rocafonda. A més, les classes del programa d’iniciació es fan en un total de 17 centres educatius de la ciutat.

 

L’oferta de l’Escola de Música pretén abastar des dels nivells inicials fins als més avançats i s’anirà posant en marxa de forma progressiva en els propers cursos. Aquest curs, els alumnes s’han pogut matricular als següents programes formatius:

 

-         Iniciació: s’ha organitzat en dos cicles segons l’edat, dels 4 als 7 anys i dels 8 als 12 anys. S’han organitzats grups de Música i moviment, de cor i de Conjunt Orff.

-         Formació bàsica 1 i 2: a partir del 8 anys.

-         Formació avançada 1 i 2

-         Preparació per a la prova d’accés al grau superior. 

 

Pel que fa als instruments, s’han organitzat grups segons els programes formatius i les tipologies del diferents instruments. Per exemple, instruments de corda (violí, viola, violoncel, contrabaix), Big Band (saxòfon, trompeta, trombó, baix elèctric, guitarra elèctrica, bateria), flauta de bec, percussió, Combo-Conjunt (guitarra elèctrica, baix elèctric, teclats, bateria), Banda (flauta travessera, clarinet, saxòfon, bombardí), Grup de guitarres, Música tradicional (flabiol, gralla, percussió-timbal) i piano. Els instruments més sol·licitats són piano, guitarra i guitarra elèctrica.

 

L’Ajuntament va aprovar un preu públic per a cada curs i també per a la cessió d’instruments. L’any passat es va fer una inversió de més de 60.000 euros per comprar instruments i mobiliari per a l’escola. A més, l’Ajuntament ha comptat amb la col·laboració i amb l’assessorament econòmic i tècnic de la Diputació de Barcelona per dissenyar els programes formatius.