Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’execució a Mataró dels projectes del Fons Estatal d’Inversió Local crearà 582 llocs de treball

Escoltar

L’execució a Mataró dels projectes del Fons Estatal d’Inversió Local crearà 582 llocs de treball

L’Ajuntament ha demanat finançament per realitzar 52 actuacions

L’Ajuntament de Mataró ha presentat dins del termini establert la petició de finançament per executar 52 projectes d’obra a càrrec del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que suposaran una inversió de 21 milions d’euros. L’objectiu principal del FEIL és generar llocs de treball mitjançant l’execució d’obra pública. Els projectes presentats per Mataró crearan ocupació per a 582 persones.


El termini per presentar les sol·licituds amb la descripció de les actuacions a realitzar expira demà dissabte, 24 de gener. L’Ajuntament va presentar ahir la informació del darrer projecte i ja n’ha obtingut la conformitat de l’Estat pel que fa a 45 de les 52 actuacions plantejades. Es preveu que l’autorització dels projectes pendents arribi en els propers dies.

 

 

Execució immediata

 

El Reial Decret-Llei 9/2008 de 28 de novembre, de creació del Fons Estatal d'Inversió Local, estableix que l’Ajuntament de Mataró podrà obtenir fins a un import màxim de 21.067.798 euros (IVA inclòs) per finançar obres de nova planificació i execució immediata, que no poden estar previstes al pressupost municipal de 2009. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha hagut de fer un esforç en el darrer mes per redactar nous projectes o actualitzar-ne de pendents, amb l’objectiu de poder rebre el màxim de finançament que li correspon a la ciutat.

 

Està previst que la setmana que ve la Junta de Govern aprovi inicialment la major part dels projectes (alguns ja havien estat aprovats anteriorment) i que la licitació i adjudicació dels mateixos es produeixi entre els mesos de febrer i març. Tots els projectes han d’estar executats el 31 de desembre de 2009.

 

La tramitació dels plecs de condicions per contractar les obres es fa per via d’urgència, amb l’objectiu de reduir els tràmits i poder començar les obres de manera immediata. Els plecs incorporen també com a condició l’obligació per part de les empreses de contactar persones en situació d’atur. Així mateix, es valorarà els contractistes que presentin ofertes de contractació de personal superiors a les proposades.

 

Entre els projectes que es finançaran mitjançant el FEIL destaquen la rehabilitació de l’estructura de les fàbriques Cabot i Barba (1.415.000,02 euros) i Can Marfà (900.000 euros); la urbanització del Camí Ral entre la ronda de Barceló i el carrer de la Cooperativa (1.299.200 euros); la creació a una de les naus de Can Gassol d’un centre de creació d’arts escèniques (900.000 euros) i la millora i adequació del Camp Municipal d’Hoquei herba (900.000 euros).