Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM i la FAGEM cooperaran en les polítiques econòmiques, d’ocupació i promoció de ciutat

Escoltar

L’IMPEM i la FAGEM cooperaran en les polítiques econòmiques, d’ocupació i promoció de ciutat

L’acord inclou organitzar accions per promoure la cooperació empresarial


L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) han establert un marc de cooperació sobre les polítiques de promoció econòmica, d’ocupació i de promoció de ciutat. 



L’acord, que té vigència fins al 31 de juliol de 2010 però neix amb la intenció d’esdevenir una eina estable de cooperació, l’han signat aquest migdia la presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero, i la presidenta de la FAGEM, Roser Moré.

 

El conveni estableix les diferents línies de treball conjunt per al proper any. Aquests àmbits són:

 

- Col·laboració conjunta en les iniciatives encaminades a la creació de llocs de treball estables i de qualitat, així com en les polítiques per garantir la igualtat d’oportunitats i de gènere, i la no discriminació, al món laboral a Mataró.

 

- L’IMPEM i la FAGEM desenvoluparan un programa de cooperació empresarial, amb l’objectiu de difondre aquesta estratègia com a instrument per augmentar la competitivitat de les empreses, i a la vegada identificar i fer el seguiment d’aliances estratègiques. Es preveu l’organització d’una jornada adreçada als empresaris en general i dos tallers per empreses interessades en conèixer casos concrets de cooperació.

 

- Col·laboració en la definició de les línies estratègiques i el desenvolupament d’accions per afavorir la producció i comercialització dels productes autòctons de la terra.

 

- Ambdues parts dissenyaran i buscaran finançament per organitzar un programa de formació adreçat als secretaris i presidents dels gremis de la FAGEM, amb l’objectiu de millorar les seves competències de lideratge.

 

- La FAGEM col·laborarà amb l’IMPEM en els programes adreçats a menors de 25 anys, com estades en pràctiques i/o visites a empreses, per apropar-los a la realitat empresarial i de les diferents ocupacions.

 

- La FAGEM participarà activament a la Taula de coordinació de la formació professional a Mataró, i continuarà col·laborant activament en el projecte “Situa’t al mercat de treball”, organitzat pel Servei d’Ocupació de l’IMPEM.

 

- La FAGEM participarà, per via de l’IMPEM, en els Tallers Tutoritzats de Responsabilitat Social promoguts per la Diputació de Barcelona.

 

- Realització de trobades trimestrals entre l’IMPEM i la FAGEM per fomentar l’intercanvi d’informació i de necessitats mútues.