Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM organitza un Taller d’Ocupació per formar dones en ocupacions vinculades als serveis d’atenció a les persones

Escoltar

L’IMPEM organitza un Taller d’Ocupació per formar dones en ocupacions vinculades als serveis d’atenció a les persones

Són majors de 25 anys i en situació de desocupació

El passat dilluns, 4 de maig, es va iniciar el Taller d’Ocupació “Serveis d’Atenció a les Persones”de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) amb la participació de 24 dones majors de 25 anys en situació de desocupació. El projecte té l’objectiu de dotar de personal qualificat a un sector emergent en el nostre territori. Les edicions anteriors han possibilitat la inserció laboral del 75 % de les participants.


 

Aquest taller és de formació i treball i està subvencionat pel Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu i cofinançat per l’IMPEM. I compta amb la col·laboració del Casal de Barri de Les Esmandies que cedeix les seves instal·lacions.

 

Les especialitats en què es formaran els tres grups del taller són les de Treballadora familiar, Auxiliar de serveis a la llar i a la cuina i Auxiliar de gerontogeriatria, ocupacions en les que també podran adquirir experiència durant tot un any.

 

El programa Taller d’Ocupació és una eina de formació perquè alterna l’aprenentatge i la qualificació professional amb la prestació de serveis, en aquest cas d’atenció especialitzada a persones en situació de dependència: gent gran, infància, persones amb disminució psíquica o física, amb malalties diverses i amb altres situacions de dependència. Cada taller consta de 700 hores de formació teòrica i 950 de treball pràctic.

 

Al procés de selecció hi van participar més de 600 persones interessades en formar-se en aquest sector. Els criteris de selecció utilitzats són els que marca la normativa de la Generalitat de Catalunya per als programes de tallers d’ocupació, i es van prioritzar aquelles persones procedents de col·lectius més desafavorits al mercat laboral: majors de 45 anys, en atur de llarga durada, sense ingressos o cobrant subsidi, RAI o RMI, amb càrregues familiars, pertanyents a col·lectius amb especials dificultats d’integració sociolaboral, amb discapacitat i/o dones que han patit violència de gènere.

 

Els serveis es prestaran als beneficiaris d’entitats sense afany de lucre i organismes públics de la ciutat. Les entitats que està previst que col·laborin en aquesta edició són:

 

 

-        AMPAs dels CEIPs Marta Mata, Montserrat Solà i Anxaneta

-        Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer, delegació de Mataró

-        Associació GIMM

-        Centre de Formació i Prevenció

-        Institut Català d’Assistència i Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya (Residència ICASS Gatassa)

-        Esplai Rabadà

-        Fundació El Maresme

-        Fundació Llars de l’Amistat Cheshire

-        Institut Municipal d’Educació de Mataró

-        Servei de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró

-        Consorci Sanitari de Mataró i el Maresme (Hospital de Mataró, Residència Sant Josep i Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena)

 

Aquest programa és una de les estratègies que des del Servei d’Ocupació de l’IMPEM (SOM) s’impulsa per tal de requalificar a treballadors i treballadores que procedeixen dels sectors més amenaçats per la desocupació.