Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM potencia l’ús de les noves tecnologies entre els comerços de la ciutat

Escoltar

L’IMPEM potencia l’ús de les noves tecnologies entre els comerços de la ciutat

Els comerços participen en diferents accions per millorar la seva competitivitat i eficàcia

 


L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) porta a terme un programa anomenat Trilogia Tecnològica que té com a objectiu impulsar la implantació de les tecnologies en el sector comerç de la ciutat després de constatar en el primer Observatori Comercial de Mataró 2009 que, entre d’altres, molts pocs negocis (un 45,74%) disposaven de pàgina web. El projecte està format per tres fases: “conèixer i discutir” amb la introducció en el coneixement de les eines adients al sector, “entendre” amb l’exposició de casos d’èxit en l’aplicació d’aquestes eines i “provar” amb una anàlisi tecnològica del negoci.

 

Aquest programa compta amb el suport de l’Associació de Comerciants i Professionals del Nou Centre de Mataró, l’Associació Comercial Plaça de Cuba i Rodalies, Unió de Botiguers de Mataró i l’Associació de venedors del mercat de la Plaça de Cuba i amb la col·laboració del Pla Pimestic de la Generalitat de Catalunya.

 

 

Provar

 

Des del dimarts 29 de setembre, l’IMPEM porta a terme un curs de 15 hores per donar a conèixer el programari lliure d’EinesTic als comerços de la ciutat que estaven interessats en rebre aquesta formació. Després d’aquest curs es portarà a terme la tercera fase, la de “provar”, que ofereix la possibilitat de fer una diagnosi tecnològica individualitzada de cada negoci.

 

 


Conèixer, discutir i entendre

 

La primera fase “conèixer i discutir” es va realitzar el passat 17 de juny amb l’objectiu de presentar als comerços de Mataró les tecnologies que hi ha actualment al mercat i quines necessitats tecnològiques té aquest sector. Un representant del Pla Pimestic de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) va dinamitzar la jornada en la qual van participar comerços de la ciutat. També es va portar a terme, el 22 de juliol, una jornada amb el títol “Entendre: les tecnologies aplicades al meu comerç” amb l’objectiu de presentar diferents demostracions sobre les utilitats i aplicacions tecnològiques adients al sector. L’empresa Càpsula Mèdia va parlar dels avantatges de tenir una pàgina web i van exposar diferents exemples d’empreses de Mataró que ja les tenen incorporades; Cetemmsa va presentar el seu provador intel·ligent, projecte desenvolupat amb una solució per radiofreqüència (RFID) de low cost; l’empresa de desenvolupament Iluroadis S.L. va parlar sobre la necessitat de tenir software a mida per tenir el màxim de control del negoci.; i una representant del Pla Pimestic va presentar el software EinesTic, programari lliure de gestió per a empresaris i empresàries així com per a petites empreses i promogut per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI).