Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Institut d’Esports destina 349 mil euros a 31 clubs i entitats esportives

Escoltar

L’Institut d’Esports destina 349 mil euros a 31 clubs i entitats esportives

Se’n beneficiaran 3.800 esportistes i 18 disciplines diferents

L'Institut d'Esports (IE) destinarà el 2009, en concepte del Pla de Millora Esportiva i el Pla d'Imatge Esportiva, 349.200 € que es distribuiran entre 31 clubs i entitats de la ciutat, per a 18 esports diferents. Aquestes subvencions beneficiaran a 3.800 esportistes.


 

El president de l’IE, Ivan Pera, té previst signar avui en un acte públic els convenis del Pla de Millora Esportiva i del Pla d’Imatge Esportiva 2009 amb 17 presidents que representen a 31 entitats esportives. L’acte tindrà lloc a les 19.15 h a la Biblioteca pública Pompeu Fabra (plaça d’Occitània, s/n). Aquesta signatura pública es va fer l’any passat per primera vegada segons l’acord pres a la Junta Executiva del PME del mes de gener del 2007.

 

Els acords presos en aquest protocol inclouen, entre d’altres punts, el compromís dels clubs i entitats a promocionar la imatge de la ciutat en els seus desplaçaments o a incloure un enllaç al web municipal en els seus webs. Per la seva banda, l’IE es compromet a donar prioritat en la concessió d’horaris de les instal·lacions municipals a aquests clubs i entitats, a més de contribuir amb les aportacions econòmiques.

 

Pla de Millora Esportiva




El Pla de Millora Esportiva és un programa que subvenciona a clubs de Mataró, mitjançant l'aprovació de convenis, com una fórmula de cooperació entre els clubs i l’IE amb el mutu compromís de complir uns objectius esportius, econòmics i socials i situar els esports implicats el més amunt esportivament possible. Les subvencions s'atorguen a una sèrie d'esports i entitats que segons la seva història i trajectòria esportiva i social s'han fet mereixedors del mateix.

 

Els acords dels convenis, entre d'altres, pretenen completar i mantenir l'estructura esportiva sencera des de l'escola d'iniciació fins als sèniors, formació d'entrenadors i monitors o actes de relleu ciutadà.



Enguany, s'ha establert atorgar a aquest concepte 172.200 € que es distribuiran entre: el billar al Club Billar Mataró; els escacs al Club Escacs Mataró; el futbol sala al Club Futsal Mataró; la gimnàstica al Club Gimnàstic Mataró; l’handbol al Club Joventut Handbol Mataró; la vela al Club Vela Mataró; l’atletisme a la Comissió de Clubs d'Atletisme; el bàsquet a la Comissió de Clubs de Bàsquet; el futbol a la Comissió de Clubs de Futbol; l’hoquei gespa a l'Iluro Hoquei Club; el voleibol a l’Associació Esportiva Boet Mataró; el rem a la Colla Castellera Capgrossos de Mataró; la natació sincronitzada a l’Associació Esportiva Sincro Mataró i les activitats subaquàtiques a la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques.




Pla d'Imatge Esportiva



El Pla d'Imatge Esportiva, com a programa diferenciat, subvenciona als clubs que a més de complir amb els requisits del Pla de Millora Esportiva, disposen d'algun equip en les categories de competició a nivell estatal.

 

Així, el 2009 s'ha subvencionat a 4 clubs que es distribuiran 177.000 €: tennis taula, waterpolo i natació del Centre Natació Mataró; futbol de la Fundació Privada Esportiva Mataró; hoquei patins al Club Hoquei Mataró i bàsquet a l’Associació Esportiva del Centre Catòlic-Unió Esportiva Mataró.