Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Oficina Social d’Atenció Integral atén 350 famílies les dues primeres setmanes de funcionament

Escoltar

L’Oficina Social d’Atenció Integral atén 350 famílies les dues primeres setmanes de funcionament

Provisionalment està en el futur Centre de Formació Permanent Tres Roques

L’Oficina Social d’Atenció Integral (OSAI) ha atès unes 350 famílies en les dues primeres setmanes de funcionament. L’oficina es va posar en marxa el passat 20 de maig i està ubicada provisionalment al futur Centre de Formació Permanent Tres Roques, amb entrada des de la plaça del Canigó. L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat avui la nova oficina.


 

La posada en marxa de l’OSAI forma part del paquet de 19 mesures addicionals per combatre la situació de crisi que va presentar al març l’Ajuntament, i que se sumaven a les accions que ja havien estat incorporades al pressupost municipal en el moment de la seva aprovació.

 

 

Objectius i funcions

 

L’oficina integral va ser creada amb l’objectiu d’atendre el gran increment de demanda que els serveis socials municipals van començar a detectar al darrer trimestre de 2008. Aquest increment va provocar que, fruit de la situació econòmica del moment, durant el primer trimestre de 2009 la llista d’espera arribés a 1.000 famílies que necessitaven ser ateses pels serveis socials.

 

L’OSAI centralitza les primeres atencions a les persones que s’adrecen a serveis socials per actuar amb major rapidesa, incrementant els recursos, els horaris i la capacitat d’atenció. La seva missió és atendre de manera immediata a les famílies que es troben en situació de vulnerabilitat per facilitar suport a aquestes persones, principalment a l’hora d’assegurar la cobertura de les necessitats bàsiques i el manteniment de l’habitatge. En aquest sentit, l’oficina facilita informació i tramita les peticions d’ajuts possibles.

 

L’equip humà de la nova oficina està format per 4 informadores socials, 1 auxiliar administrativa, 7 treballadores socials i 1 tècnica especialista en estrangeria. L’horari d’atenció al públic és dilluns a divendres de 9.00 a 19.00 hores.

 

La regidoria de Benestar Social, Salut i Consum ha enviat una carta a totes les famílies que estaven en llista d’espera informant de l’obertura de la nova oficina per tal de poder-les atendre.

 

Entre les informacions més demanades per les persones ateses durant els primers dies de funcionament, l’OSAI ha facilitat informació sobre el Programa de renda mínima d’Inserció, sobre prestacions d’atur i sobre ajuts a l’habitatge.