Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Conferència d’Alcaldes per la Pau aprova una Declaració per treballar conjuntament en l’àmbit de la pau

Escoltar

La Conferència d’Alcaldes per la Pau aprova una Declaració per treballar conjuntament en l’àmbit de la pau

Uns 50 ajuntaments van assistir ahir a la trobada

Ahir dimarts, 3 de novembre, es van reunir a Granollers representants de cinquanta ajuntaments que van participar en la Conferència d'Alcaldes per la Pau, entre els quals hi havia l’Ajuntament de Mataró representada per l’alcalde, Joan Antoni Baron. La trobada estava organitzada per l'Ajuntament de Granollers, la Federació de Municipis de Catalunya i la Federación Española de Municipios y Provincias, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques.


 

La Conferència ha servit per reflexionar sobre la construcció de la pau i avançar en la seva articulació des del món municipalista. Granollers va liderar la trobada en tant que és membre de l'executiva Mundial de Mayors for Peace.

 

La cinquantena de municipis presents a la Conferència i les institucions representades (Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Parlament de Catalunya, Congrés dels Diputast, Associació Catalana de Municipis i Comarques, Federació de Municipis de Catalunya, Federación Española de Municipios y Provincias i Mayors For Peace) van aprovar una Declaració que insta a constituir una secció d'Alcaldes per la Pau dins de la Federación Española de Municipios y Provincias; contribuir a un millor coneixement de la “Red de Alcaldes por la Paz en España” i impulsar l'adhesió de nous membres, entre d'altres acords. A més, es va decidir crear un grup impulsor que treballarà, en xarxa, amb accions per a la pau.

 

La construcció de la pau és una tasca compartida entre institucions i ciutadania, per aquest motiu la Conferència es va plantejar des de l'àmbit dels municipis amb la col·laboració de les institucions i les organitzacions de la societat civil.

 

La Xarxa d'Alcaldes per la Pau agrupa més de 3.000 ciutats de 134 països i regions del món. És un projecte que engloba a municipis de característiques diverses que comparteixen l'objectiu de treballar activament i conjuntament per la pau i el desarmament.