Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diputació de Barcelona premia Mataró com a millor iniciativa local d'estalvi d'aigua

Escoltar

La Diputació de Barcelona premia Mataró com a millor iniciativa local d'estalvi d'aigua

El projecte ha estat gestionat per Aigües de Mataró


La presidenta de l’empresa municipal Aigües de Mataró i regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Quiteria Guirao, va recollir ahir a la tarda el Premi com a Millor iniciativa local d’estalvi d’aigua 2008 de la Diputació de Barcelona pel projecte “La gestió eficient com a fonament en la sostenibilitat de l’aigua a la ciutat de Mataró” que va portar a terme al llarg de 2008 l’empresa municipal Aigües de Mataró. L’acte de lliurament de la 5a edició dels Premis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona es va celebrar ahir a les 19 h al Pati del Museu-Arxiu Municipal de Calella. Van lliurar els premis el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, i el diputat de Medi Ambient i alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron.

Els Premis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona es vénen convocant des de l’any 2004 amb l’objectiu de distingir aquelles actuacions que els ajuntaments i agents socials porten a terme en matèria d’estalvi d’aigua i d’eficiència energètica, així com el foment de les energies renovables. Enguany s’han presentat 52 projectes -33 en matèria d’estalvi d’aigua-.



 

El Premi Millor iniciativa d’estalvi d’energia està dividit en 3 categories, en funció al número d’habitants de la ciutat que opta al premi. Així, Mataró ha estat guardonat en la categoria C, corresponent a municipis de més de 50.000 habitants, i dotat de 6.000 €. També optaven al premi les ciutats de Barcelona, l‘Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramanet, Mollet del Vallès, el Prat del Llobregat, Vilanova i la Geltrú i Sant Cugat del Vallès.

 

A l’edició de 2008 el premi d’aquesta categoria es va concedir a l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, mentre que l’accèssit va ser per a l’Hospitalet de Llobregat.

 

 

Aigües de Mataró i l’estalvi d’aigua

 

L’estalvi d’aigua i la seva gestió eficient per aconseguir una millora de la gestió i de la sostenibilitat sempre ha estat una prioritat per a Aigües de Mataró. Durant els darrers cinc anys la dotació d’aigua a Mataró ha anat baixant fins a situar-se el consum domèstic al 2008 en 103 litres per habitant i dia. Però la situació de sequera del darrers anys requeria mesures excepcionals. Mataró es va convertir en un exemple, doncs es va arribar a estalviar el corresponent a 104 piscines olímpiques.

 

A més d’aquest Premi de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Aigües de Mataró també va rebre un guardó durant els Premi de l’Aigua 2009, atorgat per l’Associació d’Amics de l’Aigua amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, per tota la tasca duta a terme per minimitzar les fuites d’aigua a les conduccions.

 

A finals de maig, Mataró va rebre el Premi Ciutat Sostenible en la categoria d’Aigua pel sistema de reg de les zones verdes.