Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça del Palau i els carrers de la Sagrada Família i Santa Semproniana s’han millorat

Escoltar

La plaça del Palau i els carrers de la Sagrada Família i Santa Semproniana s’han millorat

S’ha renovat el clavegueram, s’ha asfaltat i s’han instal·lat pilones reciclades

L’alcalde, Joan Antoni Baron, té previst visitar dissabte 5 de setembre les millores realitzades a la plaça del Palau i els carrers de la Sagrada Família i Santa Semproniana de Ciutat Jardí. La visita es realitza en el marc de la trobada anual que els veïns de la zona fan a la plaça del Palau, acte organitzat per l’Associació de Veïns Rocafonda-L’Esperança-Ciutat Jardí. El Servei de Manteniment i Serveis i Aigües de Mataró han portat a terme les obres que han consistit en la renovació del clavegueram, un nou asfaltat i la conversió dels carrers en vials d’un sol nivell.


 

Al carrer de la Sagrada Família s’han substituït les llambordes de granit de la calçada per paviment d'asfalt. L’estructura del carrer s’ha canviat i ara disposa de la calçada, una vorera i una línia d’aparcament en cordó a la banda de muntanya. Amb aquesta disposició dels elements provoca que en el carrer es doni prioritat al vianant. La vorera s’ha pavimentat amb llamborda vermella, del mateix color que les utilitzades a la resta de carrers de la zona. A l'entrada i sortida del vial i a l'encreuament amb el carrer de Sant Antoni Maria Claret s’han construït plataformes elevades per donar prioritat als vianants i reduir la velocitat dels vehicles.

Pel que fa al carrer de Santa Semproniana, s’ha renovat l’asfalt de la calçada i l’entrada del carrer, des de la plaça del Palau, s’ha resolt amb un pas elevat amb paviment de llamborda. A la plaça del Palau s’ha posat una nova capa d’asfalt.

 

En aquesta actuació s’han instal·lat pilones fabricades amb un material reciclat anomenat “syntrewood”, que s’obté d’aquells materials recollits al contenidor d’envasos (groc) que no s’han pogut reciclar de cap altra manera. D’aquesta forma, es dóna utilitat a una fracció de la brossa que, si no es reciclés, s’enviaria a incinerar o a abocador. Aquesta és la segona vegada que l’Ajuntament utilitza aquest material, la primera vegada es van instal·lar aquestes pilones al carrer Melcior de Palau.

Aquestes actuacions, a càrrec de l’empresa Asvisal, han tingut un cost de 107.720,18 € i s’han executat en tres mesos i mig.

 

Aigües de Mataró, S.A, ha renovat el clavegueram d’aquesta zona de la ciutat. La intervenció ha suposat la substitució dels col·lectors dels dos carrers i la instal·lació de nous claveguerons. El pressupost de les actuacions ha estat de 144,563,81€.