Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana Santa preveu reunir als carrers unes 55.000 persones

Escoltar

La Setmana Santa preveu reunir als carrers unes 55.000 persones

L’Ajuntament aporta més de 20.000 € per a l’organització dels actes

La Comissió de Setmana Santa de Mataró, amb la participació de totes les confraries, germandats i dels Armats de Mataró, organitza com cada any el programa dels actes i processons. La Comissió i els Armats tenen el suport de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) i de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), amb qui signen un conveni de col·laboració pel component cultural i de promoció de la ciutat d’aquest esdeveniment.


 

La primera processó va tenir lloc el diumenge 29 de març i l'última serà el dissabte 11 d'abril, la Processó del Silenci. Aquestes actes afecten puntualment al trànsit. Els recorreguts de les processons i les conseqüents afectacions a la circulació i al transport públic Mataró Bus es poden trobar a la web de l'Ajuntament i al butlletí municipal "mésmataró".

 

Pel que fa al conveni de col·laboració entre l’IMPEM, l’IMAC i la Comissió de Setmana Santa, indica que l’Ajuntament, a través dels dos instituts, donarà suport a la Comissió de Setmana Santa amb l’aportació de 21.429,1 € en concepte de serveis, infraestructures i difusió dels actes. L’IMAC també assumeix la coordinació dels serveis municipals que participen en els actes de Setmana Santa com la Policia Local, Protecció Civil, un sistema preventiu sanitari i els Serveis de Manteniment i de Mobilitat.

 

L’IMPEM participa en l’edició i producció dels suports gràfics destinats a la difusió dels actes d’aquest esdeveniment i a través de l’Oficina de Turisme fa difusió de les activitats a la resta de les Oficines de Turisme de Catalunya. Divendres Sant, dia de la celebració de la Processó General de Mataró, l’Oficina de Turisme de la ciutat (La Riera, 48) ampliarà el seu horari per oferir una cobertura més àmplia en l’atenció i informació als visitants.

 

El Pla Específic Municipal per a les Processons de la Setmana Santa a Mataró, que es va aplicar per primera vegada l’any 2006, preveu una assistència de públic d’unes 55.000 persones i la participació d’unes 2.700 persones entre natzarens, Armats, costalers, banda, portants, natzarens, senyores amb mantellina i penitents.