Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres de reurbanització convertiran el carrer de Josep Castellà en zona de vianants restringida als vehicles

Escoltar

Les obres de reurbanització convertiran el carrer de Josep Castellà en zona de vianants restringida als vehicles

Els treballs van començar al maig i està previst que acabin a l’octubre

La reurbanització del carrer de Josep Castellà per convertir-lo en un vial de vianants amb circulació restringida de vehicles avança segons el calendari previst. El Servei d’Obres de l’Ajuntament va començar els treballs al mes de maig i està previst que quedin enllestits a l’octubre.

 

El carrer de Josep Castellà és un vial de 115 metres de longitud i 7,2 metres d’amplada que connecta el Camí Ral i el carrer de Cristòfor Colom. L’àmbit d’intervenció del projecte té una superfície de 975 m².

 

L’actuació permetrà completar el recorregut de vianants des del Centre de Mataró fins a la platja del Callao, a través de la baixada de les Espenyes, el carrer de Sant Pelegrí, la plaça de l’Havana, el carrer de Josep Castellà, la plaça de Jordi Capell i el pas soterrat de l’espigó.

  

Descripció dels treballs

 

En aquests moments ja s’han completat els treballs de renovació del clavegueram. La xarxa s’ha renovat completament: s’ha substituït l’anterior canalització de fibrociment per un nou tub de PVC, que s’ha connectat a la xarxa del carrer de Cristòfor Colom. També s’han fet les connexions entre el nou conducte i els habitatges del carrer.

 

L’empresa municipal Aigües de Mataró, SA també ha renovat la xarxa d’abastament d’aigua potable. S’hi han col·locat 390 metres lineals de tub i s’han fet nous 26 ramals de connexió. Un cop acabats els treballs de renovació d’aquests serveis s’ha col·locat el formigó de la base del paviment.

 

En les properes setmanes es començarà a instal·lar el paviment i la jardineria. La calçada de circulació quedarà amb un sol carril i s’eixamplarà la vorera est. Aquesta vorera tindrà 3,2 metres d’ample i es dotarà d’arbrat, amb la plantació d’exemplars de Photinia Red Robin. Els arbres quedaran delimitats per escocells de planxa galvanitzada.

 

En totes les cantonades es construiran guals per a vianants, rebaixant les voreres per fer-les accessibles.

 

L’àmbit de calçada es pavimentarà amb llamborda prefabricada, i la zona destinada a vianants amb pedra artificial. La pavimentació de tot el carrer es farà a un sol nivell.

 

També està previst eliminar els encreuaments aeris de les xarxes d’electricitat, que es graparan a les façanes, i de telefonia, que se soterraran.

 

L’empresa Construccions Áridos Serrano, SL, és l’adjudicatària de les obres per un pressupost de 196.928,29 € (IVA inclòs). A part d’aquest pressupost, Aigües de Mataró ha invertit 60.282 € (IVA inclòs) en la renovació de la xarxa d’abastament del carrer.

 

Les obres de reurbanització del carrer de Josep Castellà estan finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que pretén crear ocupació mitjançant l’execució d’obra pública. L’Ajuntament està duent a terme 52 obres amb els ajuts del FEIL, que suposen una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i una previsió d’ocupació de prop de 700 llocs de treball.