Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró elegirà per sorteig entre 124 persones interessades els ciutadans membres dels cinc consells territorials

Escoltar

Mataró elegirà per sorteig entre 124 persones interessades els ciutadans membres dels cinc consells territorials

Hi ha 60 places per cobrir entre homes i dones de totes les edats

Els ciutadans que formaran part de cadascun dels cinc consells territorials de participació de la ciutat seran elegits el proper dilluns, 8 de juny, per sorteig públic. L’acte, que presidirà l’alcalde, Joan Antoni Baron, se celebrarà a les 20.00 hores, al Saló de Sessions de l’Ajuntament (La Riera, 48. Mataró) i han estat convocats totes les persones que han presentat sol·licitud per formar part dels consells.

 

L’Ajuntament va dur a terme durant març i abril una campanya per incentivar la participació dels mataronins en aquests òrgans consultius de caràcter territorial. La finalitat de la campanya era aconseguir 12 ciutadans voluntaris per formar part de cadascun dels 5 consells, és a dir, 60 ciutadans en total.

 

El resultat ha superat les expectatives previstes, donat que s’han rebut 124 sol·licituds de persones interessades a formar part del consell del seu barri. Per a cadascun dels consells territorials s’han presentat les següents sol·licituds:

 

. Cerdanyola: 26 persones (11 dones i 15 homes)

. Rocafonda-El Palau-Escorxador: 16 persones (7 dones i 9 homes)

. Centre-Eixample-Havana: 37 persones (13 dones i 24 homes)

. Molins-La Llàntia-Vista Alegre-Via Europa-Cirera-Camí de la Serra: 25 persones (12 dones i 13 homes)

. Pla d’en Boet-Peramàs: 20 persones (9 dones i 11 homes)

 

Els membres definitius de cada consell seran seleccionats per trams d’edat i sexe, de manera que hi hauran 2 homes i 2 dones de cadascuna d’aquestes franges d’edat: de 16 a 29 anys, de 30 a 59 anys i més grans de 60 anys. A les franges d’edat on hi hagi més sol·licitants dels 2 previstos per edat i sexe, els noms dels participants es triaran per sorteig mitjançant una mà innocent.

 

A continuació, els noms de totes aquelles persones que no siguin seleccionades dins de la seva franja d’edat es col·locaran en dos contenidors, ara només diferenciats per sexes per cadascun dels consells, i es farà un segon sorteig que consistirà en confeccionar una llista d’espera per cobrir vacants.

 

Durant els mesos de juny i juliol es produiran les incorporacions dels nous membres a cada consell territorial.