Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró ha executat prop del 40% dels treballs finançats amb el Fons Estatal d’Inversió Local

Escoltar

Mataró ha executat prop del 40% dels treballs finançats amb el Fons Estatal d’Inversió Local

Totes les actuacions estan en execució o acabades

Mataró havia executat a finals de juliol el 39,35% dels treballs que el Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) finança a la ciutat. Aquesta xifra correspon al percentatge de les obres que han efectuat les diferents empreses adjudicatàries i que ja han obtingut la certificació per part dels tècnics municipals, és a dir, que l’Ajuntament ja ha comprovat la correcta execució de les mateixes.

 

Ahir dimarts 25 es va donar compte del ritme d’execució dels treballs a la reunió de la Comissió Informativa de Serveis Territorials. La major part de les empreses ha treballat durant el mes d’agost, de manera que en aquests moments el percentatge global d’execució de les obres probablement superarà al 40%.

 

 

Un conjunt de 52 projectes

 

L’Ajuntament executarà a Mataró un paquet de 52 actuacions amb els ajuts del FEIL. Les obres, que suposen una inversió de 21.067.797,67 € i donen ocupació a prop de 700 persones, han d’estar acabades el 31 de desembre.

 

En aquests moment, les 52 actuacions estan en execució o acabades. Per exemple, a finals de juliol ja havien finalitzat els treballs de contenció dels talussos del carrer del Mas Sant Jordi, la construcció de la nova àrea de jocs del carrer d’Alemanya, l’enjardinament de la rotonda de les Hortes del Camí Ral o la instal·lació a tots els semàfors d’òptiques de tecnologia LED.

 

Un cop estiguin executades totes les actuacions, Mataró veurà millorada l’accessibilitat de molts carrers, el patrimoni en equipaments i l’eficiència energètica, entre d’altres. Entre els projectes que es financen mitjançant el FEIL destaquen la rehabilitació de l’estructura de les fàbriques Cabot i Barba i Can Marfà; la urbanització del Camí Ral entre la ronda de Barceló i el carrer de la Cooperativa; la transformació d’una de les naus de Can Gassol en un centre de creació d’arts escèniques i la millora i adequació del Camp Municipal d’Hoquei.