Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró vol que l’Impost de Successions i Donacions sigui més equitatiu per a les classes mitjanes

Escoltar

Mataró vol que l’Impost de Successions i Donacions sigui més equitatiu per a les classes mitjanes

L’Ajuntament de Mataró instarà la Generalitat a presentar el projecte de reforma de l’Impost de Successions i Donacions per millorar la justícia redistributiva i que aquest tribut sigui més equitatiu per a les classes mitjanes. El Ple municipal va aprovar una resolució presentada pels grups municipals de PSC, ICV-EUiA i ERC, que a més dels vots favorables de l’equip de govern va comptar també amb el suport de la CUP.

 

El text aprovat era una proposta alternativa a la que havien presentat sobre el mateix tema els grups municipals de CiU i PPC, que no va prosperar. La resolució aprovada pel Ple diu textualment:

 


“Els Grups sota signants conscients de la dificultat per a moltes persones i famílies a Catalunya de fer front a l'impost sobre successions i donacions de cara a poder assumir la propietat familiar llegada, som partidaris de estudiar la modificació de l'Impost de Successions i Donacions que tingui com a objectiu que aquest impost sigui més equitatiu per a les classes mitjanes i fer-ho més just, en línia amb el debat que avui mateix està tenint lloc al Parlament de Catalunya.

 

En conseqüència, proposen al Ple l'adopció dels següents ACORDS:

 

   1. Instar al Govern de Catalunya a presentar el Projecte de Llei de Reforma de l’Impost de Successions i Donacions, un cop avaluats l’impacte de la reforma realitzada en l’impost mitjançant la Llei 17/2007 de Mesures Fiscals i Financeres i el seu comportament sota els paràmetres normatius vigents, i que tingui per objectiu millorar la justícia redistributiva, l’equitat i la progressivitat de l’impost.

 

   2. Comunicar l’acord al Govern de la Generalitat i als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya”.