Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Supermercats Bonpreu és l’operador comercial proposat per instal·lar-se al Mercat Municipal de la plaça de Cuba

Escoltar

Supermercats Bonpreu és l’operador comercial proposat per instal·lar-se al Mercat Municipal de la plaça de Cuba

La proposta d’adjudicació es presentarà a aprovació del Ple el 5 de març

La Mesa de Contractació de l’Ajuntament ha donat compte aquest matí de la proposta d’adjudicació a l’empresa Bon Preu SAU del supermercat previst a l’interior del Mercat Municipal de la plaça de Cuba, en el marc de la reforma estructural i comercial de l’equipament comercial.


L’operador, el Grup Bon Preu, té prevista la implantació d’un establiment de la cadena Supermercats Bonpreu. La proposta es presentarà dijous 5 de març al Ple municipal, que és l’òrgan que ha d’aprovar l’adjudicació.

 

La proposta d’adjudicació a Bon Preu SAU és conseqüència del procediment negociat iniciat el passat gener per adjudicar la contractació. Altres operadors comercials s‘hi van mostrar interessats inicialment i alguns d’ells han mantingut converses amb l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), tot i que al darrer moment han desestimat presentar-s’hi. 

 

Contingut de la proposta

 

El supermercat ocuparà 629 m² i disposarà d’un magatzem de 88,45 m². L’empresa ha presentat una oferta econòmica de 799.000 €, que suposa una alça de 6.500 € respecte al preu de sortida per procedir a la contractació. A més d’aquest preu de licitació, el concessionari haurà de pagar un cànon anual per la utilització de l’equipament comercial, que s’ha establert en 4,9 €/m²/mes per la superfície de venda i de 2 €/m²/mes pel magatzem. La concessió es farà per 35 anys.

 

L’empresa haurà de fer-se càrrec de les obres d’adequació i del posterior manteniment de la superfície que ocuparà. L’operador calcula que la inversió inicial superarà el mig milió d’euros. L’adjudicatari disposarà de 6 mesos per executar les obres des del moment que l’Ajuntament lliuri l’espai a ocupar. La proposta preveu la creació de 12 nous llocs de treball.

 

Els aspectes relatius al projecte comercial que proposa dur a terme l’empresa s’ajusten al model dissenyat per l’IMPEM per l’establiment autoservei. L’empresa també fa constar a l’oferta el seu compromís d’implicació en les polítiques de dinamització del mercat. 

 

Referències sobre l’operador

 

Supermercats Bonpreu forma part del Grup Bon Preu –que també compta amb els hipermercats Esclat, els supermercats Orangutan i les benzineres Esclatoil­– i es configura com l’ensenya més representativa del grup.

 

Bon Preu es caracteritza pels seus trets d’empresa familiar i catalana, i els seus inicis es remunten a l’any 1975. Actualment disposa de 69 punts de venda arreu de Catalunya, amb una previsió de creixement d’entre 8 a 10 supermercats anuals durant els propers 3 anys.

Destaca la capacitat inversora del grup com a motor dinamitzador de l’economia i generador de llocs de treball, ja que en els tres darrers exercicis el Grup ha invertit 112,4 milions d’euros.