Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Adolfo Pérez Esquivel, Premi Nobel de la Pau 1980, oferirà a Mataró una conferència sobre la Pau

Escoltar

Adolfo Pérez Esquivel, Premi Nobel de la Pau 1980, oferirà a Mataró una conferència sobre la Pau

 


L’Ajuntament ha convidat a Mataró l’artista i humanista argentí, Adolfo Pérez Esquivel, guardonat amb el Premi Nobel de la Pau l’any 1980, que oferirà una conferència sobre la Pau aprofitant la seva visita a Catalunya.

 

Pérez Esquivel parlarà sobre “La Pau, un dret de tots els pobles” al Centre Cívic Pla d’en Boet el proper divendres 16 de juliol a les 20 h. Abans està previst que mantingui una trobada amb els membres del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional.

 

Pérez Esquivel es troba a Catalunya amb motiu de la seva participació al XXV Curs d’Estiu de la Universitat Internacional de la Pau, ja que n’és el president honorari de la Fundació.

 

Adolfo María Pérez Esquivel, va néixer a Buenos Aires l’any 1931. Tot i ser llicenciat en arquitectura, al llarg de la seva vida ha exercit entre d’altres d’escultor, mestre, escriptor, doctor, i per damunt de tot ha esdevingut un lluitador pels drets humans, fonamentalment a l’Amèrica Llatina, per la qual cosa va obtenir el Premi Nobel de la Pau l’any 1980.

 

A més ha contribuït en diverses missions internacionals com per exemple a Nicaragua i Polònia, i en campanyes de resolució de conflictes a Sud-àfrica, Afganistan, Orient Mitjà, Tibet, etc.

 

Entre les seves obres més conegudes hi ha el “Monumento a los Refugiados”, ubicat a la seu central de l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) a Suïssa; el mural sobre els “Pueblos Latinoamericanos” a la catedral de Riobamba (Equador), i com a escriptor “Caminando junto al pueblo” (1995), on explica les seves vivències en la lluita per la no-violència.

 

Actualment és professor titular de la càtedra “Cultura de Paz y Derechos Humanos a la Facultad de Ciencias Sociales” de la Universidad Nacional de Buenos Aires (UBA) i dedica part del seu temps al Servicio Paz y Justicia de América Latina (SERPAJ- AL) i al projecte “Aldea Niños para la Paz”.