Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró ofereix a les empreses un nou servei per racionalitzar el consum d’aigua

Escoltar

Aigües de Mataró ofereix a les empreses un nou servei per racionalitzar el consum d’aigua

Els comptadors electrònics permeten consultar en línia les dades de consum

La companyia municipal Aigües de Mataró va oferir ahir dilluns, 21 de juny, una reunió informativa a les 30 empreses mataronines de més consum per explicar en què consta la col·locació dels nous comptadors electrònics i els avantatges que els hi suposarà. El nou servei els servirà per racionalitzar el seu consum d'aigua, permet millorar l'eficiència de la xarxa i contribuir a minimitzar les pèrdues d'aigua.

 

La sessió informativa va tenir lloc a la seu d’Aigües de Mataró i va comptar amb la presència de la presidenta d’Aigües de Mataró, Quitèria Guirao, el gerent de la companyia, Rafael Montserrat, així com l’adjunt a gerència, Llorenç Alerm.

 

Nou servei de comptadors electrònics

 

El principal avantatge d’aquest sistema respecte de l’anterior és que permet enregistrar i emmagatzemar molta més informació que els comptadors convencionals. Es pot accedir, per exemple, a la consulta detallada del règim de consum, obtenir-ne gràfiques per trams horaris, l’històric de consum per lectures, la mitjana de consum per dies, el nombre d’engegades per dia o els cabals màxims i mínims. Aquestes informacions estan a disposició del consumidor i li permeten optimitzar-ne el consum i millorar la gestió que fa d’aquest recurs.

 

Les lectures d’aquests comptadors es fan a distància, i en temps real, tecnologia que permet una més ràpida gestió de les dades aportades, i que sens dubte repercuteix positivament tant en la gestió del consum d’aigua de cada client, com en la qualitat del servei en general. A més, el fet d’enregistrar la informació de manera contínua i precisa permet detectar amb rapidesa qualsevol tipus d’anomalia del servei.

 

Consulta en línia

 

Fins ara, les dades que enregistraven aquest tipus de comptadors s’havien de sol·licitar a Aigües de Mataró, però, gràcies als comptadors electrònics, ara estan disponible en línia per a tots els abonats L’accés a la informació s’efectua mitjançant la pàgina web d’Aigües de Mataró (www.aiguesmataro.cat), des de l’apartat de la oficina en línia, amb la introducció de la corresponent contrasenya per a cada usuari.

 

Aposta per la qualitat

Amb l’aplicació d’aquestes noves tecnologies, Aigües de Mataró vol fer una aposta de futur que repercutirà positivament tant en la gestió del consum d’aigua de cada abonat com en la qualitat del servei prestat. D’aquesta manera, Aigües de Mataró es fa més proper als seus clients, facilitant la consulta de dades a través d’Internet. I així, la institució fomenta la transparència i la informació com a eines per a un ús més racional de l’aigua.