Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ca l’Arenas, Centre d’Art del Museu de Mataró presenta les noves exposicions del cicle “Art i Guerra”

Escoltar

Ca l’Arenas, Centre d’Art del Museu de Mataró presenta les noves exposicions del cicle “Art i Guerra”

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, inaugurarà avui divendres 26 de març, a les 19.30 h a Ca l’Arenas, les noves exposicions temporals que s’emmarquen dins el cicle “Art i guerra”. Es tracta d’una programació de diversos artistes que reflexiona al voltant de dos conceptes aparentment antagònics: l’art i la guerra, és a dir la creació i la destrucció.


Les exposicions són les següents:Germans Arenas: el llarg servei militar

Fins al 4 de juliol es podrà contemplar al menjador aquesta mostra de dibuixos i pintures dels germans Arenas. Són peces elaborades durant el llarg període del servei militar dels germans a Vitòria i Barcelona. D’aquesta època destaquen els paisatges d’Armentia. També s’exposaran els autoretrats d’un jove Jordi Arenas que va pertànyer a la lleva del biberó i va estar mobilitzat durant 7 anys, fins als vint-i-tres.

 

Marià Fortuny. Crònica de la guerra d’Àfrica (1860)

També fins al 4 de juliol la sala 1 acull aquesta mostra en col·laboració amb el Museu d’Art i Història de Reus. Està composta de 15 dibuixos que relaten un dels episodis de la guerra d’Àfrica en què Marià Fortuny va rebre l’encàrrec de cobrir com a pintor professional la campanya que va iniciar l’exèrcit espanyol l’any 1860.

 

Para Bellum 12mm

Es podrà veure fins al 16 de maig a la sala 2 i a La Galeria. Es tracta de la 4a intervenció de “Para Bellum 12mm”, cicle de sis exposicions que mostren el treball de dotze artistes sobre l’experiència bèl·lica. La composen l’exposició “Desire” de Nedko Solakov i la projecció de la pel·lícula The Dud Effect.

 

Nedko Solakov: Desire, de la serie “Wars”

La sala 2 acollirà part de l’obra de l’artista búlgar Nedko Solakov. Per al cicle “Para Bellum” s’ha seleccionat només una part de la prolífica sèrie “Wars”, en la qual esmicola les pulsions emocionals, socials i polítiques de la violència.

 

Deimantas Narkevicius: The Dud Effect

A La Galeria es projectarà la pel·lícula The Dud Effect, de l’artista i cineasta lituà Deimantas Narkevicius. L’origen de la pel·lícula es troba a les bases soviètiques de llançament de míssils nuclears abandonades.