Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Palauet acull l’exposició “Postal de Gegants. 25 anys. Colla de Gegants i Nans de Mataró”

Escoltar

Can Palauet acull l’exposició “Postal de Gegants. 25 anys. Colla de Gegants i Nans de Mataró”

Recull la trajectòria d’un dels actes emblemàtics de la Festa Major de Les Santes

Les sales d’exposicions de Can Palauet (c. d’en Palau, 32 de Mataró) acolliran a partir de demà i fins al 12 de setembre l’exposició “Postal de Gegants. 25 anys. Colla de Gegants i Nans de Mataró”.

 

La mostra gira a l’entorn d’un dels actes més emblemàtics de Les Santes, la Postal de Gegants, fent una mirada a la seva trajectòria des dels inicis fins a data d’avui. L’exposició, que forma part del programa de Les Santes 2010, ha estat organitzada per la Colla dels Gegants i Nans de la Ciutat i l’Institut Municipal d’Acció Cultural.

 

L’acte d’inauguració tindrà lloc demà divendres, a les 20.00 hores. Començarà a la plaça de l’Ajuntament, amb els parlaments oficials, un concert de flabiols i el tradicional Ball de Quatre a càrrec dels Gegants, i després es visitarà l’exposició. L’acte estarà presidit per l’alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de l’IMAC, Sergi Penedès.

 

 

Un acte institucional

 

A la Postal de Gegants, la Família Robafaves pren el paper de representació institucional i convida uns altres gegants a la seva Festa Major. Tot i que ja fa 26 anys de la primera Postal de Gegants, l’any 1987 no hi va haver convidats a Les Santes i per tant aquest any es compleixen 25 celebracions.

 

A la mostra es podran veure les 25 postals editades fins al moment i manuscrites per gegants d’altres municipis catalans o de localitats de fora de Catalunya que han visitat Mataró amb motiu de Les Santes. Les postals són la resposta dels gegants a la invitació de la Família Robafaves i serveixen per conèixer una mica més com són els gegants que han visitat la ciutat.

 

L’exposició recull també la història dels Gegants i Nans de Mataró: dels seus balls, la seva música, el seu tarannà i la colla de portadors i músics. S’ha editat un catàleg sobre el contingut de la mostra, amb textos de Víctor Ligos, membre de la Colla dels Gegants.

 

Com a activitats complementàries dirigides al públic infantil s’han programat diferents sessions de l’hora del conte centrades en llegendes relacionades amb els Gegants: els dimecres 11 i 25 d’agost, a les 7 de la tarda i el dimecres 8 de setembre, a les 6 de la tarda, a Can Palauet.

 

 

Els convidats d’aquest any

 

El dilluns 26 tindrà lloc la Postal de Gegants d’aquest any, que comptarà amb els Gegants de Vic com a convidats.

 

Amb motiu dels 25 anys de la Postal de Gegants, l’IMAC i Cellers de Mataró han produït un cava especial commemoratiu.