Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Serra tanca per iniciar un procés de renovació i modernització d’instal·lacions i discurs museogràfic

Escoltar

Can Serra tanca per iniciar un procés de renovació i modernització d’instal·lacions i discurs museogràfic

Les obres estan finançades pel Fons Estatal per a l’Ocupació (FEOSL)

Can Serra, principal seu del Museu de Mataró (El Carreró, 17), restarà tancat al públic durant un any. En aquest temps es reformarà l’entrada del Museu i les sales d’exposicions dedicades a la ciutat, situades a la primera i segona plantes de l’edifici.


 

Està previst que les obres tinguin una durada aproximada de 8 mesos i tenen un pressupost d’execució de 327.880 € (IVA inclòs) més 20.865 € (IVA inclòs) i 16.255 € (IVA inclòs) de la direcció de l’obra.

 

La museografia renovada de Can Serra desenvoluparà un nou guió mitjançant plafons explicatius, vitrines, elements interactius amb textos, fotografies i plànols dels espais i projectes objecte d'anàlisi, maquetes i recursos audiovisuals de contextualització aplicant-hi les noves tecnologies. L’objectiu és que el nou discurs permeti donar una resposta satisfactòria a les noves demandes de la societat i als seus nous hàbits culturals i comunicatius.

 

La renovació no afectarà la realització de les activitats paral·leles i de serveis habituals del Museu, que se seguiran gestionant des de Ca l’Arenas, centre d’art del Museu de Mataró (tallers didàctics, visites guiades, rutes...), des de Can Palauet (exposicions patrimonials) i des del propi edifici de Can Serra (serveis tècnics d’atenció a investigadors, consulta de la col·lecció, inventaris...).

 

Aquesta actuació està finançada pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). L’Ajuntament iniciarà 26 projectes amb els ajuts FEOSL, que suposen una inversió de 12.949.099 € a la ciutat i una previsió d’ocupació de 187 llocs de treball.