Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Casal Municipal de la Gent Gran del Parc estrena nou menjador

Escoltar

El Casal Municipal de la Gent Gran del Parc estrena nou menjador

El servei començarà a funcionar a finals d’aquesta setmana

L’alcalde, Joan Antoni Baron, va presidir ahir la visita oficial al nou menjador del Casal Municipal de la Gent Gran del Parc Central, després de la finalització de les obres de construcció.



Les noves dependències estan en una planta baixa de nova construcció, amb 198,01 m² de superfície construïda, que s’ha afegit a l’edifici del casal, situat a l’interior el Parc Central amb façana a l’avinguda del Corregiment de Mataró. 



El nou menjador s’ha construït on se situaven abans les pistes de petanca del casal. El mòdul s’ha construït respectant l’eucaliptus que s’aixeca als terrenys, que queda integrat a l’equipament enmig d’un pati de 61,30 m² que uneix les noves dependències amb el casal.


 

La coberta s’ha tractat com una cinquena façana, amb acabat de graves seleccionades per aconseguir, al mateix temps, un grau de confort tèrmic per als usuaris i un estalvi energètic.

 

La sala de menjador té una superfície de 89,04 m², amb capacitat per a 30 comensals. A més, hi ha una sala per a la preparació dels aliments, de 32,05 m², lavabos i una zona de passadís.

 

Les obres de construcció van anar a càrrec de l’empresa Servicios y Obras Barcelona, SL, amb un pressupost d’adjudicació de 297.098 €. La inversió ha estat finançada en part amb una subvenció del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya de 100.000 €. La posada en marxa de les noves dependències s’ha retardat, entre d’altres qüestions, per la caiguda d’un eucaliptus sobre l’edifici durant el temporal del passat febrer, que va exigir fer reparacions en l’obra acabada.

 

 

Tres casals amb servei de menjador

 

Està previst que el nou menjador comenci a oferir servei a finals d’aquesta setmana. Amb la seva posada en marxa ja són 3 els casals que ofereixen aquest servei a la ciutat. També tenen servei de menjador el Casal Municipal de la Gent Gran de Cerdanyola i el de Rocafonda-El Palau, amb 30 i 24 places respectivament.

 

El servei de menjador als casals municipals de la gent gran de la ciutat es va iniciar el novembre de l’any 2002. Té com a finalitat oferir uns àpats equilibrats i sans, així com potenciar les relacions socials entre els avis per evitar situacions d’aïllament i soledat.

 

 

Menús equilibrats per poc més de 4 euros

 

Els menjadors dels casals serveixen menús equilibrats consistents en primer plat, segon plat, postres, aigua i cafè per un preu de 4,37 €. Els menús són elaborats per una empresa de càtering i hi ha dues opcions a triar, un d’ells un menú dietètic. El servei està obert de dilluns a divendres 13.00 a 15.00 h.

 

Poden utilitzar el servei les persones majors de 60 anys, els pensionistes i/o els socis dels casals municipals per a la gent gran. Els interessats poden adquirir un abonament setmanal, per assistir-hi de dilluns a divendres, o bé utilitzar el servei només de manera puntual. Les reserves s’han d’efectuar com a molt tard el dia d’abans a les 14.00 h al mateix casal.