Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla Bàsic d’Emergències de Mataró es manté en fase d’alerta

Escoltar

El Pla Bàsic d’Emergències de Mataró es manté en fase d’alerta

 


L’Ajuntament ha desactivat el Pla Bàsic d’Emergències de Mataró (PBEM) en fase d’emergència (activat ahir a les 15.30 h) i ha passat a fase d’alerta atès el restabliment de la normalitat a la ciutat després de la situació meteorològica d’ahir.



Les prioritats del Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament han estat en tot moment garantir la seguretat de les persones, la cobertura del transport públic a tota la ciutat, l’accés a l’Hospital de Mataró i facilitar l’accés dels veïns a les urbanitzacions, les zones més afectades per la nevada.


 

Pel que fa a les incidències succeïdes són les següents:

 

Servei de Manteniment i Serveis

 

- El Servei de Manteniment i Serveis ha estat treballant quasi tota la nit per retirar la neu dels vials de les urbanitzacions i repartint sal per evitar que la neu glaci. Al llarg d’aquest matí han s’ha estat procedint a netejar els vials de les urbanitzacions més afectades (La Cornisa, Can Vinardell i Les Sureres).

 

El Servei de Manteniment, per tal de garantir la seguretat en els vials més afectats de les urbanitzacions i l’accés a l’Hospital de Mataró, va establir dos equips de treball formats per un camió carregat de sal, amb un xofer i dos ajudants i un vehicle tot terreny amb un xofer i un ajudant. Per complementar els equips de treball també hi havia una màquina de moviment de terres amb l’objectiu de treure la neu acumulada i una retropala petita. L’operatiu va començar a les 14.00 h fins a les 24.00 h. I entre les 01.00 fins a les 03.00 h s’ha procedit amb caràcter preventiu a tirar sal als entorns de l’Hospital de Mataró.

 

- Ahir a la nit i avui al matí no s’ha pogut recollir la brossa a les urbanitzacions de La Cornisa, Can Vinardell i Les Sureres. Està previst fer la recollida de la brossa aquesta tarda.

 

Talls de carrers, afectacions al trànsit i Mataró Bus

 

- A partir de les 16.05 h es van produir retencions i es van desviar els vehicles que circulaven a l’entorn de l’Hospital de Mataró i pels carrers de Galícia, de Blanes, de Tarragona, de Queralbs i del Berguedà.

 

- A partir de les 18.15 h les línies 1, 2, 4 i 5 del Mataró Bus no van poder accedir a la parada de l’Hospital de Mataró, prestaven servei fins a la parada del Mataró Parc. A partir de les 21 h van anar progressivament tornant a la normalitat.

 

- Fins a les 18.40 h es va tallar la circulació a la ronda de Bellavista (des del carrer de la Lluna fins l’avinguda de Puig i Cadafalch).

 

- Fins a les 19.20 h es va tallar la circulació al carrer de Galícia (entre el carrer de Blanes i l’Hospital de Mataró).

 

- A partir de les 16.45 h la Policia Local controla i tanca els accessos a les urbanitzacions que només podien ser franquejats per vehicles amb cadenes i/o vehicles 4x4. L’accés al Parc Forestal provocava moltes dificultats tant per la neu com pels arbres caiguts.



 

Incidències recollides per la Policia Local

 

. 12.30 h: Ronda del Dr. Ferran, 9. Suport del tendal del 5è pis d’un immoble que estava a punt de caure. Els Bombers van actuar i van solucionar el problema.

 

. 17.12 h: Camí de la Cornisa. Cable elèctric penjant.

 

. 18.40 h: Carrer del Riu Llobregat-Ermita. Cau una branca d’un arbre i alhora trenca un cable telefònic.

 

. 20.26 h: Carrer del Riu Llobregat. Cau un arbre caigut i els Bombers el tallen a trossos i el decanten del lloc.

 

. 03.23 h: Parc Forestal, direcció can Bruguera, a partir de la segona esplanada d’estacionament, hi ha uns quants arbres caiguts.

 

Oficines d’atenció ciutadana

 

- Les oficines d’atenció ciutadana i el telèfon d’atenció ciutadana 010 durant la tarda d’ahir van rebre 354 trucades de ciutadans tant per informar sobre la situació d’alguns vials com per demanar informació.





Alberg d’acollida

 

- Creu Roja va obrir ahir a les seves instal·lacions (carrer de l’Energia, 11) l’alberg d’acollida per a persones sense sostre, d’acord amb el conveni signat amb l’Ajuntament. L’alberg funcionarà fins dimecres a la nit. L’alberg té una capacitat per a 8 persones ampliable a 16. La Policia Local recomana que s’hi desplacin a les persones que habitualment dormen al carrer. Ahir a la nit s’hi van allotjar dues persones.

 

- La Pista Poliesportiva Municipal de La Llàntia ha patit desperfectes. El sostre de la pista ha cedit al pes de la neu. L’activitat esportiva es va suspendre a totes les instal·lacions esportives.

 

Circulació de trens



- Pel que fa a la circulació de trens, Renfe informa que a causa del fort onatge s’ha tallat la circulació entre Mataró i Vilassar de Mar i s’ha establert un servei alternatiu per carretera entre les dues poblacions.

 

- Es manté l’accés restringit al passeig Marítim pel perill de fortes onades.

 

- L’antic Parc Central s’ha tornat a obrir.

 

Es recomana precaució alhora de circular per les zones on hi ha risc de gelades i no apropar-se al mar.