Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Cantània portarà 700 nens i nenes al Teatre Monumental per interpretar “La balada del retorn”

Escoltar

El projecte Cantània portarà 700 nens i nenes al Teatre Monumental per interpretar “La balada del retorn”

Es tracta d’alumnes de 5è i 6è d’una vintena d’escoles de Mataró i Argentona

El proper cap de setmana, 29 i 30 de maig, 700 alumnes d’una vintena escoles diferents pujaran a l’escenari del Teatre Monumental per cantar “La balada del retorn”, amb composició d’Albert Grau i lletra de Rosa Regàs, dins del projecte Cantània.

 

El projecte Cantània és una iniciativa de L’Auditori que fa sis anys que se celebra a Mataró. Es tracta d’un concert especial que dóna l’oportunitat als alumnes de 5è i 6è de primària de trepitjar l’escenari del teatre acompanyats de músics professionals. També serveix als alumnes per intercanviar impressions amb companys d’altres escoles que també han treballat aquesta cantata durant tot el curs.

 

 

Els centres participants

 

Aquest any s’incorporen al projecte 5 escoles noves de Mataró: Balmes, Rocafonda. Sant Miquel del Cros, Meléndez Pelayo i l’escola d’educació especial Les Aigües. A part d’aquests centres, enguany repeteixen Vista Alegre, Anxaneta, Cirera, Angeleta Ferrer, Cor de Maria, Germanes Bertomeu, Àngela Bransuela, Mare de Déu de Lourdes, Tomàs Viñas, Torre Llauder, Salesians Sant Antoni de Pàdua, Josep Montserrat i Josep Manuel Peramàs. També com a novetat, aquest any participen tres escoles d’Argentona: Les Fonts, Sant Miquel del Cros i Bernat de Riudemeia.

 

“La balada del retorn”, dirigida a Mataró per Josep Prats, parla de l’exili i té com a protagonista una de tantes famílies que es van exiliar després de la guerra civil. La cantata es va estrenar el 3 de maig a l’Auditori de Barcelona i es faran 45 concerts a tot Catalunya, un a Salamanca i fins i tot a Caracas, ciutat de residència del compositor de l’obra, Albert Grau, amb la participació total d’uns 23.400 nens i nenes.

 

Els concerts de Mataró seran el dia 29 a les 18 h i el dia 30 a les 12 h i 18 h. Les entrades tenen un preu de 4’5 € i es poden comprar a les oficines de l’IMAC, a través del Servei Tel-Entrada o bé des d’una hora abans a la taquilla del Teatre Monumental.