Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte de comerç just “Cafè Mataró” fa balanç del primer any de la campanya a Mataró

Escoltar

El projecte de comerç just “Cafè Mataró” fa balanç del primer any de la campanya a Mataró

 


El regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández, el president de la Fundació Grup Tercer Món Mataró, Jeroni Escoda i la representant de la coordinadora del projecte "Cafè Ciutat" Alternativa3, Maria Fernández,  han presentat avui en roda de premsa el balanç de la campanya "Cafè Mataró" en el seu primer any.



El Cafè Mataró, que forma part del projecte Cafè Ciutat, es va presentar a Mataró el passat 11 de novembre de 2008. El principal lloc de venda està situat a la botiga de comerç just que hi ha al Centre de Solidaritat i Cooperació “La Peixateria”, tot i que es pot obtenir a altres llocs de la ciutat.





Balanç de les vendes



Dels dos formats en què es pot adquirir el Cafè Mataró, el paquet de 250 grams i el d’1 kilogram, se n’han venut respectivament des de l’inici de la campanya a finals de 2008, 1.401 unitats  i 201 unitats, un total de 1.602 paquets.



A més del Cafè Mataró, elaborat al municipi de Las Margaritas, a l'estat mexicà de Chiapas per Mujeres de Unión de la Selva (MUSA), a la botiga es poden adquirir altres varietats de cafè de comerç just.



En concret se n’han venut 9.522 paquets de les següents varietats:


 

-         Cafè Natural, del qual se n’han venut 2.240 paquets.

-         Cafè Descafeïnat, amb 1.216 paquets venuts.

-         Cafè Chiapas, amb 1.592 paquets venuts.

-         Cafè Clàssic, 819 paquets venuts.

-         Cafè Cuba, 715 paquets venuts.

-         Cafè Colòmbia, 504 paquets venuts.

-         Cafè Intermón, amb 501 paquets despatxats.

-         D’altres cafès de comerç just dels quals se n’han venut 1.935 paquets.



En aquestes varietats les xifres corresponen als paquets venuts durant tot el 2008 i el 2009.

L’import de les vendes conjuntes de totes les varietats representa 31.467 euros.

 

 

El projecte Cafè Ciutat



El "Cafè Mataró" forma part del projecte "Cafè Ciutat" que actualment es porta a terme a Terrassa, a través d'Alternativa3, i a Manresa amb l'Associació Josep Maria Cunill. A Mataró, la iniciativa es porta a terme a través de la Fundació Privada Grup Tercer Món Mataró que compta amb el suport de l'Ajuntament i de la Diputació de Barcelona.

 

Amb la posada al mercat d'aquest cafè, la ciutat de Mataró recolza les cooperatives cafeteres de l'hemisferi sud, sensibilitza la població sobre el comerç just i treballa en xarxa amb d'altres associacions per aconseguir un consum responsable i solidari. Els productes de Comerç Just prefinancen la producció i asseguren als camperols un preu just i estable per sobre de les fluctuacions del mercat.