Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Jocs Escolars 2010-2011 en marxa des del cap de setmana

Escoltar

Els Jocs Escolars 2010-2011 en marxa des del cap de setmana

El passat dissabte dia 16 d’octubre es va donar el tret de sortida als Jocs Escolars 2010-2011 en les categories prebenjamí, benjamí i aleví en les modalitats de futbol sala, futbol A7, handbol i poliesportiu. Aquest dissabte 23, començaran la resta d’esports i categories: infantil i cadet en les modalitats de futbol sala, bàsquet i voleibol. 




El programa esportiu dels Jocs Escolars pretén promocionar la vessant més lúdica, dinàmica i educadora de l’esport, potenciant els valors personals com ara l’esforç, la superació d’un mateix, el treball en equip i el saber guanyar i perdre.




També es un objectiu del programa la prevenció de malalties per tal de millorar la qualitat de vida i el benestar dels participants, així com constituir l’esport en un vehicle per a la integració i inclusió social.




Esports d’equip i individuals


En les categories dels més petits l’oferta se centra en el poliesportiu, on segons les categories els alumnes podran participar en minibàsquet, futbol sala, futbol A7, mini handbol i hoquei sala. El poliesportiu és una competició esportiva que ofereix una iniciació als diferents esports d’equip i algunes disciplines individuals i una plataforma introductòria de noves modalitats esportives.




En les categories grans (infantil, cadet i juvenil), els esports d’equip són bàsquet, futbol A5, futbol A7, handbol i voleibol. L’oferta de les competicions esportives escolars es completa amb els esports individuals: atletisme, cross, curses d’orientació, escacs, gimnàstica esportiva, natació, patinatge i tennis taula.




Els alumnes participants són dels cursos compresos entre primària i batxillerat. El Servei Esport i Escola de l'Institut d'Esports (IE) coordina els Jocs Escolars en els quals participen els centres escolars, les Associacions de Mares i Pares (AMPAS), les Associacions Esportives Escolars, monitors i entrenadors, delegats, pares i mares, àrbitres i com a protagonistes, els alumnes.





L’IE compta amb un Consell Rector, que compta entre d’altres comissions, amb la Comissió d'Esport i Escola que vetlla pel bon funcionament dels Jocs Escolars i canalitza les propostes en l’àmbit de l’esport escolar.





Aquesta comissió la formen representants de l’àmbit de l’escola pública i concertada i d’altres membres que pertanyen al Consell Rector de l'IE. Tot la informació relativa al jocs (normativa, els sistemes de competició i els resultats) es pot consultar a l’apartat “L’Esport” del web municipal.


Durant el passat curs escolar 2009-10 van participar 2.092 nens en les diferents disciplines esportives.