Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contractarà 218 persones en situació d’atur gràcies al Pla d’ocupació ordinari

Escoltar

L’Ajuntament contractarà 218 persones en situació d’atur gràcies al Pla d’ocupació ordinari

Entre les convocatòries ordinària i extraordinària es contractaran 499 persones

 


L’Ajuntament de Mataró, els seus organismes autònoms i les empreses municipals contractaran 218 persones aturades gràcies a la nova convocatòria ordinària del Pla d’ocupació. Aquesta contractació es durà a terme en diferents fases des de juliol de 2010 a novembre de 2011.

 

Les gestions per obtenir la subvenció han anat a càrrec de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM).



En una primera fase, que va començar la setmana passada i que s’estendrà fins al maig de 2011, s’han incorporat 97 persones que treballaran en diferents projectes relacionats amb tasques socials i d’interès general. Les 121 restants s’incorporaran al juny. En tots casos la durada del contracte serà de 6 mesos.

 

L’objectiu és millorar l’ocupabilitat i l’experiència professional per garantir més possibilitats d’accés al mercat laboral. La jornada laboral és del 70% i el contracte inclou el desenvolupament d’accions formatives dissenyades i organitzades del Servei d’Ocupació de Mataró (SOM).

 

Per accedir a un dels llocs de treball calia estar a l’atur i inscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya i prioritàriament pertànyer a algun d’aquests col·lectius: joves, persones amb discapacitat, persones en risc d'exclusió social i aquelles que han realitzat alguna acció formativa dins dels àmbits prioritzats en cada convocatòria.



A més, també s’han valorat altres factors socioeconòmics com el temps en situació d'atur, l'existència de responsabilitats familiars o la manca d'ingressos econòmics a la unitat familiar, entre d'altres.



Entre les diferents ocupacions en què s’ocuparan trobem: animadors sociocultural, auxiliars administratius, auxiliars d’inspecció, auxiliars tècnics informàtics, conserges mantenidors, dinamitzadors comercials, educadors socials, informadors de turisme, informadors de civisme, oficials de jardineria, paletes, pintura i lampisteria, peons de jardineria, de paleta, de pintura i de manteniment, tècnics mig, treballadors socials o treballadors familiars, entre d'altres.





Els projectes
 



Els projectes que s’estan portant a terme i que es desenvoluparan són els següents:

(novembre 2010 a maig 2011): 97 persones

-        Impuls i millora de la gestió als serveis públics amb la digitalització de documents.

-        Les tecnologies de la informació i la comunicació al servei de la ciutat.

-        Arranjament i millora dels equipaments i espais públics.

-        Dinamització i cohesió comunitària.

-        Mataró, una ciutat per viure i conviure.

-        Desenvolupament turístic, comercial i industrial de la ciutat.

 

Any 2011

Plans d'ocupació ordinaris (juny a novembre 2011): 121 persones

-        Impuls i millora de la gestió als serveis públics amb la digitalització de documents

-        Les tecnologies de la informació i la comunicació al servei de la ciutat

-        Arranjament i millora dels equipaments i espais públics

-        Dinamització i cohesió comunitària

-        Mataró, una ciutat per viure i conviure

-        Desenvolupament turístic, comercial i industrial de la ciutat

 



Pla d’ocupació extraordinari

 

L’Ajuntament ja té contractades 281 persones gràcies a la subvenció d’1.942.610,51 € rebuda de la convocatòria extraordinària dels Plans d’ocupació que es va rebre al juliol.



Aquestes 281 persones treballen en projectes relacionats amb la les energies renovables, eficiència i estalvi energètic, les tecnologies de la informació i la comunicació i la rehabilitació d’edificis i espais públics.