Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró i Adigsa signen dos convenis per instal·lar ascensors

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró i Adigsa signen dos convenis per instal·lar ascensors

Els convenis beneficiaran els barris de Pla d’en Boet i de les Santes-Escorxador

El regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró, Francesc Teixidó, el conseller delegat d’Adigsa, Frederic Linares, el president de l’Associació de Veïns de Pla d’en Boet, Joaquim Navarro, i la presidenta de l’Associació de Veïns de les Santes/Escorxador, Faustina Fernández, van signar ahir dos convenis per instal·lar ascensors als habitatges de promoció pública dels barris respectius d’aquest municipi.

 

Els convenis signats són per determinar l’àmbit d’intervenció i adherir-se a la línia de subvencions que té la Generalitat de Catalunya per facilitar la instal·lació d’ascensors i minimitzar així les dificultats que tenen moltes famílies, sobretot gent gran i persones amb mobilitat reduïda, a causa de les barreres arquitectòniques.

 

La Generalitat, mitjançant el decret del Pla per al dret a l’habitatge 2009-2012, aporta fins al 60% del pressupost protegible en el cas de la creació d’un itinerari practicable, és a dir, on calgui eliminar escales i altres elements per instal·lar-hi un ascensor. Si es tracta d’instal·lar-hi un ascensor que no requereix l’itinerari, el Govern de la Generalitat subvenciona el 45% del cost de l’obra. L’import màxim a subvencionar per habitatge i local es determinarà en la convocatòria anual.

 

Així mateix, Adigsa també dóna un ajut fins a cobrir el 100% del cost de l’obra a persones que, entre d’altres requisits, tinguin uns ingressos de la unitat de convivència inferiors a 1,87 vegades l’IRSC (Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya) i no disposin de cap altra propietat. Poden sol·licitar aquests ajuts les comunitats de propietaris d’edificis que han estat construïts amb protecció oficial. Adigsa s’ocupa de la tramitació dels ajuts i de fer el seguiment del procés d’obres.

 

L’Ajuntament de Mataró aportarà el 10% del cost del projecte, les obres i la legalització de la instal·lació, amb un màxim de 6.500 euros.