Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró i CajaSur signen un conveni per impulsar la rehabilitació d’habitatges

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró i CajaSur signen un conveni per impulsar la rehabilitació d’habitatges

L’entitat bancària obre una línia de crèdits específica

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron; el regidor d’Habitatge, Francesc Teixidó; i el director territorial de CajaSur, José Javier Pérez, han signat avui un conveni de col·laboració per impulsar la rehabilitació d’habitatges. L’acord suposa la posada en marxa d’una línia de préstecs a la qual es poden acollir els propietaris de finques objecte de rehabilitació.

 

El Pla Local de l’Habitatge 2005-2015 de l’Ajuntament de Mataró té entre els seus objectius incidir en la rehabilitació d’habitatges i edificis destinats a aquest ús a la ciutat. En aquest sentit, els préstecs convinguts establerts pel conveni facilitaran als propietaris la gestió econòmica i financera de les obres de rehabilitació, fent possible el pagament de les mateixes en un període llarg i amb una quota mensual assequible.

 

S’hi podran acollir als préstecs els propietaris, les comunitats de propietaris i usuaris dels diferents departaments que hagin de fer front a les despeses de rehabilitació d’habitatges o edificis destinats principalment a habitatge. En el cas de rehabilitació d’edificis, per demanar els préstecs caldrà que les obres hagin estat aprovades per acord de la junta de la comunitat, amb un pressupost tancat i l’assignació de la derrama a cada propietari. A l’acta s’haurà d’especificar l’autorització d’obertura d’un compte corrent a CajaSur, a nom de la comunitat, exclusivament per a les obres de rehabilitació.

 

 

Característiques dels préstecs

 

L’import del préstec cobrirà el 100% del pressupost protegible de l’obra (import d’obra, direcció tècnica, etc.) reconegut per la Generalitat o, en el seu cas, segons especifiqui l’informe de l’Oficina Local d’Habitatge.

 

Les característiques del préstec seran diferents si la garantia presentada és hipotecària o personal. En el primer cas, l’interès estarà marcat per l’Euribor a 1 any + 0,90 punts però serà sempre del 3,5% mínim, i el préstec es podrà concedir fins a 20 anys. En el segon cas, serà de l’Euribor a 1 any + 2 punts, amb un mínim del 4,5% i es concedirà a un màxim de 7 anys. La revisió de tipus serà semestral. El préstec no tindrà comissions per obertura, estudi ni amortització anticipada o cancel·lació. Com a despeses, caldrà contactar assegurances d’amortització, de protecció de nòmina i, si la garantia és hipotecària, de la llar, a més de les despeses de formalitzar la hipoteca.

 

El tipus d’interès inicial per a l’any 2010 es fixa en un 5% (nominal) pels préstecs amb garantia personal i en el 4% (nominal) pels préstecs amb garantia hipotecària.

 

El conveni entre l’Ajuntament i CajaSur té vigència fins a 31 de desembre, i podrà ser prorrogat fins al desembre de 2011. Aquest és el segon conveni que l’Ajuntament signa amb una entitat bancària per facilitar préstecs per a la rehabilitació. A l’octubre de 2008 ja es va signar un acord similar amb Caixa Laietana.