Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament endega mesures preventives davant la previsió de descens de les temperatures

Escoltar

L’Ajuntament endega mesures preventives davant la previsió de descens de les temperatures

Les disposicions es mantindran fins divendres al vespre

L'Ajuntament ha endegat un seguit de mesures preventives davant el descens de les temperatures anunciades pel servei de meteorologia del Consell Comarcal del Maresme, METEOMAR, que van començar ahir al vespre i s’allargaran fins divendres. METEOMAR preveu mínimes de 0 graus a la costa i -5 a l’interior, per aquest motiu s’han activat les següents mesures coordinades pel Servei de Protecció Civil:


 

-          Creu Roja va obrir ahir a la nit les seves instal·lacions (carrer de l’Energia, 11) l’alberg d’acollida per a persones sense sostre, d’acord amb el conveni signat amb l’Ajuntament. L’alberg funcionarà fins divendres 17. La Policia Local recomanarà que s’hi desplacin les persones que habitualment dormen al carrer.

 

-          Mentre durin les actuals condicions meteorològiques, l’Ajuntament tindrà tancats els sistemes de reg per evitar la formació de gel a les zones de pas de vehicles i persones.

 

-          L’Ajuntament disposa de sal suficient en previsió d’alguna precipitació que pugui afectar a la mobilitat o a les parts altres de la ciutat.

 

-          El Servei de Benestar Social ha activat el protocol d’avisos per fer arribar els consells de protecció davant situacions de fred intens als usuaris del servei de teleassistència i als usuaris de les diferents empreses d’atenció domiciliària del municipi. Des de l’Agència d’Atenció a les Persones amb Dependència també es començaran a fer trucades de seguiment de les persones més vulnerables i fràgils –principalment gent gran que viu sola i pateix malalties cròniques–, a les quals es fa arribar les recomanacions oportunes.

 

 

 

Consells a la població

 

. Si us trobeu a casa:



-  Feu un ús correcte dels sistemes de calefacció i desconnecteu els aparells elèctrics que no siguin necessaris. Si s’escau, disposeu de suficient combustible.

 

. A l’exterior:



-  Si heu de sortir, abrigueu-vos bé i protegiu-vos sobretot la cara i el cap.



-  En general, tingueu especial cura de la gent gran, nadons, malalts i persones amb mobilitat reduïda i eviteu que surtin de casa per períodes perllongats.

 

. Al vehicle:



-  Porteu cadenes, llanterna i manta de viatge.



-  Informeu-vos sempre de les previsions meteorològiques i de l’estat de la xarxa viària als mitjans de comunicació: TV, ràdio i internet.



-  Eviteu agafar el cotxe, especialment de nit, i no viatgeu sol. En tot cas, viatgeu amb el dipòsit ple i informeu algú del vostre itinerari i de l’horari previst.



-  Circuleu per les vies principals i autopistes. Augmenteu les precaucions en la conducció en funció de l'estat de la via.



Preneu consciència del risc i extremeu les mesures d’autoprotecció. Escolteu la ràdio i la televisió i consulteu els webs d’informació meteorològica i viària:



•  Trànsit: Portal de la mobilitat: www.mobilitat.net



•  Servei Català de Trànsit: www.gencat.cat/transit



•  Servei Meteorològic de Catalunya: www.meteo.cat



• Consells de seguretat: http://www.gencat.cat/interior/esc/riscos/neucat.htm





I si necessiteu ajut truqueu al 112 i seguiu sempre les indicacions de les autoritats.