Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i els organismes autònoms estableixen serveis mínims davant la vaga del sector públic

Escoltar

L’Ajuntament i els organismes autònoms estableixen serveis mínims davant la vaga del sector públic

L’Ajuntament i els organismes autònoms decreten els serveis mínims per a demà, 8 de juny, arran de la convocatòria de vaga del sector públic en tot l’àmbit territorial de Catalunya. La vaga ha estat convocada pels sindicats Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CONC) i Unió General de Treballadors (UGT) i afecta a tots els empleats públics (funcionaris i laborals) de l’Administració Local i als treballadors de les empreses privades que col·laboren amb l’Administració realitzant la gestió indirecta de serveis públics.


 

Els serveis mínims s’adopten per assegurar que es cobreixin les necessitats bàsiques dels usuaris de serveis d’utilitat pública i el funcionament continu i en condicions de seguretat de les instal·lacions.

 

Així, els serveis mínims de l’Ajuntament i dels organismes autònoms queden determinats de la següent manera a través dels seus respectius decrets:

 

. Ajuntament de Mataró

El decret de l’Ajuntament estableix que es garantiran els serveis mínims a les següents àrees:

 

-         Presidència: 2 persones

-         Serveis Centrals: 10 persones. A destacar que l’Oficina d’Atenció Ciutadana del centre garanteix el servei (La Riera, 48)

-         Serveis Personals: 9 persones. Es garanteixen serveis a l’Oficina Social d’Atenció Integral (OSAI), Promoció social, Equip d’infància, Equip d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (EAIA), Agència d’atenció a les dependències, Centre d’acollida i Sanitat

-         Serveis Territorials: 9 persones

-         Via Pública: 2 persones.

 

Pel que fa al Sistema Intern d’Atenció a Urgències (SIAU) el personal assignat a aquest dispositiu d’urgències haurà d’estar disponible per cobrir les eventualitats que sorgeixin fora de l’horari laboral.

 

Quant als centres cívics, romandran oberts el del Pla d’en Boet i Rocafonda i restaran tancats el de Cirera, Molins i Cerdanyola.

 

  

. Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM)

El decret de serveis mínims assegura l’obertura i tancament de les instal·lacions de l’IMPEM mitjançant la presència d’un conserge, així com la recepció telefònica de trucades per part d’un auxiliar administratiu.



També es garanteix l’obertura i tancament de les instal·lacions del Mercat municipal de la plaça de Cuba, mitjançant la presència del peó de mercats.

 

. Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC)

L’IMAC, per la seva banda, garanteix la presència de tres persones a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra i una persona a les oficines de l’IMAC.

 

. Institut Municipal d’Educació (IME)

Pel que fa a les instal·lacions de l’IME a la Baixada de les Figueretes, el decret de serveis mínims garanteix l’atenció al públic amb la presència de la directora i dues persones més.

 

Quant a la situació en escoles bressol, escoles d’infantil i primària, Institut Miquel Biada i altres centres de formació municipals és la següent:

 

- Les escoles bressol disposaran, com a mínim, del director/a i del 25% de la plantilla de cada centre.



- L’Institut Miquel Biada i el Centre de Formació d’Adults Can Noè garanteixen la presència d’una persona de l’equip directiu i d’un auxiliar administratiu/va o un subaltern/a per a cada centre.



- Les escoles d’infantil i primària, per la seva banda, comptaran al menys amb un auxiliar administratiu/va o un subaltern/a a cada centre.

 

- Els Programes de Qualificació Professional Inicial, el Centre de Formació Permanent Tres Roques i l’Escola Municipal de Música de Mataró, no determinen serveis mínims.

 

. Institut d’Esports (IE)

Quant a l’IE es preveu que hi haurà atenció al públic a les oficines del carrer de Sant Cugat.