Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament revisa el Pla d’Actuació Municipal per risc químic

Escoltar

L’Ajuntament revisa el Pla d’Actuació Municipal per risc químic

Els manuals s’han d’actualitzar per llei cada quatre anys

El Ple municipal del mes de maig té previst aprovar la revisió del Pla d’Actuació Municipal (PAM) per risc químic de l’Ajuntament. Una vegada aprovat la Comissió de Protecció Civil de Catalunya l’ha d’homologar.


 

La revisió dels plans d’actuació municipal per llei s’ha de fer cada quatre anys amb l’objectiu d’aconseguir el següent:

 

. Donar compliment a la normativa de Protecció Civil.

 

. Possibilitar una millora dels serveis de prevenció al terme municipal de Mataró.

. Recollir documentalment tota la informació existent sobre els recursos humans i materials que col·laboren, o poden col·laborar, en el manteniment i la millora de la seguretat i la prevenció.

 

. Facilitar l’activació dels diferents equips d’intervenció.

 

. Preparar i educar a la població en l’autoprotecció, amb capacitat de resposta individual, com a forma de prevenció davant un risc o sinistre.

 

El risc químic és un risc específic que cal prevenir, planificar i coordinar els serveis d’urgència per assegurar una correcta actuació en cas d’accident en alguna indústria que manipuli productes químics.

 

En aquest PAM s’han revisat els elements vulnerables, afegint les noves escoles, escoles bressol, complexos esportius, casals d’avis i els centres d’atenció primària, entre d’altres. També s’han actualitzat els responsables dels plans (regidors, caps d’Àrea i de Servei) i s’han modificat els grups del Consell Assessor.

 

A més, s’ha revisat el llistat d’empreses amb risc químic, prèvia comprovació i inspecció i s’ha incorporat un annex on s’especifiquen les zones d’intervenció i alerta de cada empresa.

 

Des de 2007, any en què va ser homologada la revisió del Pla Bàsic d’Emergències Municipals de Mataró i d’acord a la Llei de Protecció Civil de Catalunya, l’Ajuntament ha anat disposant, actualitzant i revisant tots els plans d’actuació obligatoris i recomanats, així com ha anat elaborant els plans específics necessaris en funció dels riscos que existeixen al municipi.