Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament suspèn l’atorgament de llicències per a locals de pública concurrència on s’exerceix la prostitució

Escoltar

L’Ajuntament suspèn l’atorgament de llicències per a locals de pública concurrència on s’exerceix la prostitució

Estudia fer un Pla especial urbanístic per regular i condicionar aquest sector

L’alcalde, Joan Antoni Baron, i la regidora d’Innovació i Promoció de ciutat, Alícia Romero, han donat a conèixer avui en roda de premsa que s’ha procedit a suspendre l’atorgament de les llicències municipals ambientals, d’activitats, d’obres i d’edificació que siguin necessàries per regular els locals de pública concurrència on s’exerceix la prostitució a Mataró.


 

El termini de la suspensió de l’atorgament de llicències serà d’un any, prorrogable fins a 2, i l’àmbit d’aplicació és tot el terme municipal. El termini comença a comptar des d’ahir diumenge, l’endemà de la publicació al BOP de l’anunci del decret signat per l’alcalde.

 

L’objectiu d’aquesta suspensió és poder estudiar amb urgència l’elaboració d’un Pla especial urbanístic que reguli aquest tipus d’activitats. La intenció seria regular amb aquest Pla especial els requisits que han de tenir els locals, així com les condicions d’ubicació del mateix.

 

L’Ajuntament de Mataró té des del 1998 una regulació urbanística específica dels usos recreatius en general, i la creació del Pla especial serviria per concretar-ne el dels locals de pública concurrència on s’exerceix la prostitució, ja siguin sala de festes amb espectacles i annex, bar amb annex o restaurant-bar amb annex.

 

La decisió de suspendre les llicències i estudiar la preparació d’aquest Pla especial es fonamenta en l’augment de les sol·licituds en els últims mesos, així com en les dimensions dels establiments projectats, fet que ha generat certa inquietud i alarma social.

 

Aquestes mesures han estat comunicades aquest matí a la Comissió Municipal Informativa d’Innovació i Presidència i s’explicaran en la reunió prevista aquest vespre del Consell territorial del Pla Integral del Sud-Oest, i les reunions de demà amb el secretariat de la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró i de dimecres amb l’Associació de Veïns del Pla d’en Boet.