Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde inaugura la nova urbanització d’un tram de l’avinguda del Perú

Escoltar

L’alcalde inaugura la nova urbanització d’un tram de l’avinguda del Perú

Forma part del projecte d’intervenció integral de Rocafonda-El Palau-Escorxador

L’alcalde, Joan Antoni Baron, té previst inaugurar aquesta tarda la nova urbanització de l’avinguda del Perú en el tram comprès entre el carrer de Pablo Ruiz Picasso i l’avinguda d’Amèrica. Aquestes obres donen continuïtat als treballs efectuats entre 2007 i 2008 per urbanitzar de nou el tram de l’avinguda entre la plaça de Josep Cusachs i el carrer de Pablo Ruiz Picasso.


 

L’avinguda del Perú és una de les principals vies de circulació del barri de Rocafonda. La urbanització del nou tram, que afecta a 140 m lineals de carrer i a una superfície de 2.250 m², ha seguit els mateixos criteris constructius dels treballs ja efectuats.

 

La nova urbanització ha comportat l’eliminació de les barreres arquitectòniques i l’ampliació de les voreres. A la calçada s‘ha utilitzat aglomerat asfàltic en calent, llambordes a la zona d’aparcament i panot a les voreres. Pel que fa a l’enllumenat, s’ha substituït parcialment per col·locar làmpades de vapor de sodi a tots els punts de llum amb l’objectiu de millorar el rendiment econòmic i energètic de la instal·lació.

 

L’empresa municipal Aigües de Mataró ha renovat la xarxa de clavegueram i la xarxa d’abastament d’aigua potable. Així mateix, s’han condicionament de les línies elèctriques, que s’han soterraran als encreuaments dels carrers. També s’han soterraran les línies aèries de telefonia.

 

S’han col·locat papereres de fosa. S’ha reposat la senyalització vertical i horitzontal, i s’han instal·lat un grup de contenidors soterrats de brossa selectiva (paper, envasos i vidre) i tres contenidors de rebuig (2 d’orgànica i 1 de rebuig).

 

S’han plantat exemplars de Sapinde de la Xina (Koelreuteria Panikulata) al llarg de l’avinguda.

 

Els treballs d’urbanització, que s’han fet en 6 mesos, han costat 423.631,91 € (IVA inclòs). Aquesta actuació forma part del projecte d’intervenció integral de Rocafonda-El Palau-Escorxador i per tant està finançat per la Llei de barris de la Generalitat de Catalunya, que subvenciona el 50% del cost d’urbanització. Aigües de Mataró, SA ha invertit 71.822 € en la renovació de les xarxes de clavegueram (42.227 €) i abastament d’aigua (29.595 €).