Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde lliura les claus dels horts urbans de “Bon Recés”

Escoltar

L’alcalde lliura les claus dels horts urbans de “Bon Recés”

Es tracta de 55 parcel·les amb llicència d’ús per un període de 5 anys

L’alcalde, Joan Antoni Baron, i la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Quiteria Guirao, han lliurat avui les claus dels horts urbans “Bon Recés” als adjudicataris de les llicències de concessió en el sorteig celebrat el passat setembre de 2009.



L’equipament conté 55 parcel·les de 50 m², situades a una finca de titularitat municipal al veïnat de Mata-Rocafonda, concretament a la confluència del carrer de la Foneria i la carretera de Mata, on els adjudicataris poden conrear verdures, llegums o plantes de jardineria per a consum propi. A més, els usuaris disposen d’un armari individual per guardar les eines. També hi ha una zona exterior amb bancs per a les estones de repòs. Els horts compten amb una bassa de 30 m³ per al reg amb subministrament d’aigua freàtica. Cada parcel·la té a més un comptador per registrar el consum individual.


El Servei d’Obres va començar el passat mes d’abril de 2009 les tasques d’adequació de les terrasses de conreu. Les obres, que han tingut un pressupost total de 274.002,28 euros, han estat finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local amb l’objectiu de  promoure la integració i la col·laboració de les persones, fonamentalment la gent gran, implicant-los en activitats de millora ambiental.





L’Associació horts urbans Bon Recés



El Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat gestiona la concessió de les parcel·les que és per un període de 5 anys, mentre que la gestió interna dels horts corre a càrrec dels mateixos hortolans  que han constituït per a aquest fi l’Associació horts urbans Bon Recés. Per obtenir la llicència d’ús els adjudicataris han hagut de dipositar una fiança de 200 € que es retornarà un cop finalitzada la concessió. També hauran de satisfer una taxa anual de 68 €.

 

Els requisits per poder obtenir una de les llicències eren ser major de 60 anys o bé major de 52 i estar a l’atur o ser pensionista. A més, calia estar empadronat a Mataró, i no ser propietari o arrendatari de cap altre hort o terreny de conreu i no podien tenir deutes amb l’Ajuntament.



En el procés d’adjudicació, les renúncies presentades s’estan cobrint amb els integrants de la llista d’espera sorgida en el sorteig. Properament s’obrirà un nou termini per optar a les parcel·les que quedin sense adjudicació o per generar una nova llista d’espera.