Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita les obres de la tercera fase del Cementiri Municipal dels Caputxins

Escoltar

L’alcalde visita les obres de la tercera fase del Cementiri Municipal dels Caputxins

Els treballs han rehabilitat les façanes de 53 nínxols de les illes E i F

L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat avui les obres de la tercera fase del Pla de rehabilitació del Cementiri dels Caputxins, acordat amb l’empresa concessionària de la gestió dels cementiris l’any 2007, Cementiris Metropolitans CGC SL, i que preveu executar els treballs en cinc fases.


 

L’actuació ha comprès, per una banda, les illes E, F, Cr i Dr amb 304 nínxols afectats. Aquestes illes es troben situades a la zona de l’escalinata, a banda i banda de la mateixa.

 

Els treballs han consistit en l’enderroc de les façanes de 53 nínxols de les illes E i F i la reconstrucció amb aplacat de pedra artificial seguint la mateixa tipologia que els de les dues fases anteriors, a més de la substitució de les vidrieres existents per unes altres de noves. També s’ha procedit a la impermeabilització de les cobertes de totes dues illes i a la reconstrucció del sanejament, baixants i claveguerons fins a l’escala.

 

D’altra banda, a l’ampliació de llevant, l’antiga zona d’ampliació del cementiri, s’han reparat i impermeabilitzat les cobertes de totes les illes i s’han canviat els desguassos verticals fins canalitzar-los a la xarxa de sanejament. En aquesta zona hi ha 7.393 nínxols afectats.

 

Les obres, que han anat a càrrec de l’empresa concessionària de la gestió dels cementiris, Cementiris Metropolitans CGC SL, les ha portat a terme l’empresa CONS-TE 3.0 SL per un import de 407.059,76 € (IVA inclòs). L’execució dels treballs s’ha fet en tres mesos.

 

 

Augment de les incineracions

 

Des d’abril de 2009, Mataró disposa de dos forns crematoris ubicats al Cementiri Municipal de Les Valls que permeten la incineració dels difunts. Aquest servei té un increment constant de demanda. Així, des d’inici d’any i fins al mes de setembre s’han practicat 328 incineracions procedents de Mataró i que representen un 40 % del total de defuncions i 521 incineracions procedents d’altres municipis. El 2009 se’n van fer 290 de difunts de Mataró i 163 d’altres poblacions.